Σήμερα το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΣΤΟ 15% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2023 13:16

Της Νατάσας Πολυγένη

Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές του Δήμου Λαρισαίων θα χτυπήσει σήμερα. Μετά από σχεδόν

3 εβδομάδες αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, οι μαθητές θα βρεθούν στον φυσικό χώρο της μάθησης. Η πρώτη ημέρα βέβαια δεν θα είναι όπως έχουμε συνηθίσει, δηλαδή αγιασμός, παραλαβή βιβλίων και αποχώρηση των μαθητών, αλλά θα μείνουν κανονικά και θα παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ θα λειτουργήσει και το ολοήμερο. Τυπικά τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει μέσω τηλεκπαίδευσης την περασμένη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αν και η συμμετοχή των μαθητών ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία θα γίνει αγιασμός στη διάρκεια του προγράμματος, ενώ για τους μικρούς μαθητές της Α’ Δημοτικού υπάρχει πρόβλεψη να παραμείνουν οι γονείς τουλάχιστον την πρώτη ώρα για την κατανομή στα τμήματα. Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Λαρισαίων χθες το μεσημέρι αναφέροντας «Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου όλες οι σχολικές μονάδες, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στον Δήμο Λαρισαίων.
Για το 3ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δ.Σ. Γιάννουλης (Εργατικές Κατοικίες), το Νηπιαγωγείο Δασοχωρίου και το Γυμνάσιο - Λύκειο Φαλάνης, ισχύουν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί την περασμένη εβδομάδα για τη μεταστέγασή τους, λόγω φθορών που έχουν υποστεί τα διδακτήρια από τις πλημμύρες».
Υπενθυμίζεται ότι αποφασίστηκε μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια), του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια), της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια), της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια), της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια). Επίσης το Λύκειο Φαλάνης μεταφέρεται στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια) και το Γυμνάσιο Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ
Λόγω των νέων έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την επαρχία Φαρσάλων, ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου αποφάσισε τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για σήμερα Πέμπτη. Απόφαση για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων για σήμερα εξέδωσε και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Την πλάτη στην τηλεκπαίδευση φαίνεται ότι γύρισαν οι μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Λάρισας, αφού το ποσοστό συμμετοχής ήταν το χαμηλότερο σε όλη τη Θεσσαλία. Μόλις 15% των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν εξ αποστάσεως μαθήματα, με τη Μαγνησία που είχε και τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία να είναι πρώτη στο ποσοστό συμμετοχής με 59%. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του esos που δημοσίευσαν στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής παρουσιάζει η Μαγνησία με το 66% συμμετοχής των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου και 59% του Δημοτικού.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια
-Στη Λάρισα συμμετείχαν 10.649 μαθητές (57%) σε σύνολο μαθητών 18.684. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 78 σχολικές μονάδες (83%) σε σύνολο 94.
-Στην Καρδίτσα συμμετείχαν 2.541 μαθητές (43%) σε σύνολο μαθητών 5.935. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 31 σχολικές μονάδες (82%) σε σύνολο 38.
-Στα Τρίκαλα συμμετείχαν 4.398 μαθητές (60%) σε σύνολο μαθητών 7.314. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 38 σχολικές μονάδες (84%) σε σύνολο 45.
-Στη Μαγνησία συμμετείχαν 8.259 μαθητές (66%) σε σύνολο μαθητών 12.555. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 56 σχολικές μονάδες (82%) σε σύνολο 82.
Στα Δημοτικά Σχολεία:
Στη Λάρισα συμμετείχαν 2.875 μαθητές (15%) σε σύνολο μαθητών 19372. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 94 σχολικές μονάδες (35%) σε σύνολο 267.
Στην Καρδίτσα συμμετείχαν 1.172 μαθητές (18%) σε σύνολο μαθητών 6.412. Τ Τηλεκπαίδευση έγινε σε 47 σχολικές μονάδες (42%) σε σύνολο 111.
Στα Τρίκαλα συμμετείχαν 3.037 μαθητές (42%) σε σύνολο μαθητών 7.258. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 142 σχολικές μονάδες (86%) σε σύνολο 166.
Στη Μαγνησία συμμετείχαν 7.667 μαθητές (59%) σε σύνολο μαθητών 12.926. Τηλεκπαίδευση έγινε σε 202 σχολικές μονάδες (88%) σε σύνολο 230.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass