Ξεσπιτωμένοι από τις σκηνές στα κοντέινερ

ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ 91 ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑμεΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2023 13:04

Ενενήντα ένας πλημμυροπαθείς από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων φιλοξενούνται από προχθές

στον πρώην προσφυγικό καταυλισμό στο Κουτσόχερο Λάρισας. Είναι όλοι τους κάτοικοι της Φαρκαδόνας, οι οποίοι σε ένα βράδυ ξεσπιτώθηκαν, αφού τα σπίτια τους πλημμύρισαν από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε και την περιοχή στις αρχές του μήνα και έκτοτε παραμένουν άστεγοι. Με αφορμή και τα νέα καιρικά φαινόμενα από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε οι πλημμυροπαθείς να μεταφερθούν από τις σκηνές που φιλοξενούνταν στο Γριζάνο στα κοντέινερ του άλλοτε προσφυγικού καταυλισμού.
Διεύθυνση και προσωπικό του καταυλισμού στηρίζουν τους πλημμυροπαθείς και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων, αλλά και την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων που καταγράφονται από τη μεταφορά τους στο Κουτσόχερο.
Ανάμεσά τους οικογένειες με συνολικά 9 μικρά παιδιά όπως και άτομα με αναπηρίες. Οι οικίσκοι εξοπλίστηκαν με νέα οικοσκευή, οι ανάγκες σε σίτιση καλύπτονται από τον Δήμο Φαρκαδόνας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών.
Η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία Ανταρσία για την Ανατροπή, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως οι πλημμυροπαθείς που «εγκαταστάθηκαν στην κλειστή δομή του Κουτσόχερου, βιώνουν μια κατάσταση ιδιότυπου εγκλεισμού, η οποία προσομοιάζει με κέντρο κράτησης.
Η δομή λειτουργεί με όρους κλειστού στρατοπέδου, με αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση και περιορισμούς έως και απαγόρευση στις επισκέψεις συγγενών».
«Όπως όταν έδιωξαν τους πρόσφυγες για να αδειάσει η δομή και τώρα μεταφέρουν, παρά τις αντιρρήσεις τους, τους πληγέντες από τις πλημμύρες, φαίνεται πως η μοίρα όλων των βασανισμένων ανθρώπων που τους επιφυλάσσεται από το κράτος και την κυβέρνηση είναι ίδια κι απαράλλαχτη: συνθήκες εγκλεισμού κι απαγορεύσεων, καταστρατήγησης κάθε έννοιας ανθρωπιάς και λογικής.
Απαιτούμε επίταξη ξενοδοχείων για τη διαμονή των πληγέντων και άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές κι απώλειες που υπέστησαν» καταλήγει η ανακοίνωση.  
Τέλος, η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού των Τρικάλων σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η μετεγκατάστασή των πλημμυροπαθών έγινε εκβιαστικά: ή μένετε στις σκηνές στο Γριζάνο ή πάτε σε κοντέινερ στο Κουτσόχερο. Ούτε λόγος οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα να έχουν έναν αξιοπρεπή τόπο διαμονής! Έτσι, δρομολογείται η γενικότερη επιδίωξη των Δήμων «μας», που είναι η εκκένωση των ξενοδοχείων του νομού, στα οποία διαμένουν πλημμυροπαθείς από χωριά του νομού και η μετεγκατάστασή τους συνολικά στο Κουτσόχερο».                       

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass