ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΡΟΓΙΩΚΑΣ

«Η πόλη χρειάζεται μια επανεκκίνηση»

ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2023 9:10

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στον Δήμο Λαρισαίων αναδεικνύει ο υποψήφιος

δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Γερογιώκας σε συνέντευξή του στην «Ε», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. «Η πόλη πρέπει να έχει μια καινούργια πνοή τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Το χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Η Δημοτική Αρχή έδωσε στα 9 χρόνια ό,τι είχε να δώσει...» δηλώνει χαρακτηριστικά, για να υποστηρίξει ότι η πόλη χρειάζεται μια επανεκκίνηση, με διαύγεια και διαφάνεια, αφού προηγουμένως η πόλη επουλώσει τις πληγές της από τη θεομηνία, που την έπληξε πρόσφατα. Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο γνωστός ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών αναφέρεται στο σχέδιο του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Μαμάκου για τη Λάρισα, απαριθμεί όσα λείπουν από τη Λάρισα και δίνει το στίγμα της δικής του υποψηφιότητας, απαντώντας και στο ερώτημα πώς βλέπει τον δικό του ρόλο μετά την 8η Οκτωβρίου...

•  Κύριε Γερογιώκα, θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Από τις Διεθνείς Σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαμάκου. Οι αντίπαλοί σας μιλάνε για μια αμιγώς κομματική υποψηφιότητα...
- Είναι αλήθεια ότι είμαι ένας πολίτης με κομματική ταυτότητα και βέβαια, δεν θα την απαρνηθώ επειδή κλήθηκα να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια ανανέωσης και διαφάνειας στον Δήμο Λάρισας, που δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν συμπολίτη μας.
Εκλέχτηκα πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ το 2016, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής το 2018 και το 2020 διορίστηκα συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων. Η πρόταση του Θανάση Μαμάκου ήταν αυτό που με κέντρισε να ασχοληθώ για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι χρέος των ενεργών πολιτών να συνδράμουμε στο όραμα για μια πόλη λειτουργική και φιλική σε όλους. Η πόλη χρειάζεται μια επανεκκίνηση, με ειλικρίνεια και διαφάνεια, όπως αποτυπώνεται στο όραμα και τις δημόσιες τοποθετήσεις του Θανάση Μαμάκου.

•  Παρόλα αυτά, και η παράταξη του κ. Καλογιάννη μιλά για διείσδυση στις τάξεις της ΝΔ.
- Αυτό δεν ισχύει, οι όποιοι υποψήφιοι με κεντροδεξιές καταβολές συμμετέχουν στην υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη Καλογιάννη είναι κάποιοι που προσχώρησαν για καθαρά ιδιοτελείς λόγους μετά από συγκεκριμένες υποσχέσεις, τις οποίες τις γνωρίζω πολύ καλά.

• Μιλάτε συχνά για αλλαγή νοοτροπίας στον Δήμο, τι εννοείτε;
- Εννιά χρόνια στο τιμόνι του Δήμου είναι αρκετά. Ό,τι είχε να δώσει κάποιος το έδωσε. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι πλήρως την ιδιοτέλεια και την προσωπική φιλοδοξία του κ. Καλογιάννη στα 73 του χρόνια να «σπάσει τα κοντέρ» των ετών στη δημαρχία. Αυτό, όμως, είναι δικό του προσωπικό στοίχημα και όχι το συμφέρον της πόλης. Όσο για αλαζονικές συμπεριφορές και αδιαφορία για την καθημερινότητα της πόλης, σχεδόν όλοι πια έχουν να πουν τη δική τους ιστορία, δεν θα σας κουράσω. Εμείς δεν στεκόμαστε εκεί. Εστιάζουμε στο δικό μας πρόγραμμα για την πόλη.

• Πώς βλέπετε τη Λάρισα του μέλλοντος;
- Πρώτα απ’ όλα η Λάρισα πρέπει να επουλώσει τις πληγές της από τη θεομηνία που την έπληξε. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας που υποφέρει. Εκεί χρειάζονται έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, εκεί πρέπει να σταθούμε δίπλα στον συμπολίτη και να συνδράμουμε. Δεν θέλουμε μια Λάρισα δύο ταχυτήτων.
Ταυτόχρονα, οφείλουμε να τη θωρακίσουμε, γιατί το μέλλον θα μας επιφυλάξει και άλλες δύσκολες καταστάσεις, αλλά η Πολιτική Προστασία οφείλει να προβλέπει και να είναι έτοιμη. Μιλάμε συχνά με όρους άλλων εποχών, με δεδομένα μιας Λάρισας με πολύ λιγότερο πληθυσμό και άλλες ανάγκες. Η Πολιτική Προστασία της πόλης χρειάζεται επικαιροποίηση.

• Τι άλλο λείπει από την πόλη;
- Πάρα πολλά. Η πόλη χρειάζεται μια επανεκκίνηση με διαύγεια και διαφάνεια. Να σταματήσουμε να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ελλάδα στις απευθείας αναθέσεις. Τις δράσεις του Δήμου τις γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό και μπορούμε να ζητάμε προσφορές από πολλούς έγκαιρα. Οφείλουμε να προστατεύουμε το δημόσιο χρήμα. Οφείλουμε, επίσης, να συνδράμουμε στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης προσδίδοντάς της μια εξωστρέφεια.
Να απαιτήσουμε πράγματα για το Πανεπιστήμιο, που τόσο εύκολα μας λεηλάτησε ο κ. Γαβρόγλου ελέω κομματικής πειθαρχίας του κ. Καλογιάννη. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μείνει πίσω σε πολλούς τομείς σε σχέση με τα Τρίκαλα και τον Βόλο, ας πούμε.
Είναι βασικό, βέβαια, να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης. Να αναλάβουν ειδικοί επιστήμονες τους νευραλγικούς τομείς μέσα από τους οποίους θα αναπτυχθούμε. Η αξιοποίηση στελεχών δεν πρέπει να γίνει με όρους άλλων εποχών. Δεν μπορεί η πόλη να συνεχίσει να διοικείται με βάση τη σταυροδοσία και όχι τη γνώση.

• Τι νομίζετε ότι έχετε να δώσετε στην πόλη σας;
- Ξέρετε, η ήπια ισχύς και το nation branding, δηλαδή η προβολή μιας χώρας στο εξωτερικό, είναι κομμάτι της διδακτορικής μου διατριβής. Έχω ασχοληθεί πολύ με τη θεωρία αυτού του τομέα, που συχνά κακώς αφήνει τους πολιτικούς επιστήμονες και τους πολιτικούς αδιάφορους. Όταν αυτό το μεταφέρουμε στη Λάρισα και εφαρμόσουμε city branding, οι διεθνείς σχέσεις της πόλης θα απογειωθούν, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την τοπική οικονομία. Η Λάρισα πρέπει να γίνει γνωστή, να τονιστούν τα θετικά της στοιχεία, και αυτό είναι επιτακτικό τώρα, μετά τις πλημμύρες. Πρέπει να την κάνουμε πόλο έλξης με σωστές πολιτικές και κινήσεις. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του.

• Πώς βλέπετε τον ρόλο σας μετά την 8η Οκτωβρίου;
- To σημαντικό είναι η πόλη να έχει μια καινούργια πνοή τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Το χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ. Η Δημοτική Αρχή έδωσε στα 9 χρόνια ό,τι είχε να δώσει. Εγώ είμαι και υπέρ της θέσπισης μάξιμουμ δύο θητειών γενικά. Από εκεί και πέρα, προσωπικά αν ήθελα να βιοποριστώ μέσω της πολιτικής θα μπορούσα να το είχα κάνει ήδη. Εννοείται πως θα συνδράμω όπου μου ζητηθεί.


Σύντομο βιογραφικό

Ο Ηρακλής Γερογιώκας είναι ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο University of Greenwich. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, καθώς και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου και εργάζεται ως μέλος ΔΕΠ στο μάθημα «Πολιτική και Ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου». Είναι συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. Είναι μέλος του Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου. Είναι υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Λάρισας. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ρωσικά και τουρκικά. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Αγγλικών Ευλαμπία Μίχη και έχουν τρία παιδιά, τον Βασίλη, τον Νίκο και την Αναστασία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass