Αναβαθμίζονται οι υποδομές ύδρευσης

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 10,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2023 12:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπέγραψε ο δήμαρχος Αγιάς και πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Αντώνης Γκουντάρας ένα ακόμα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή και την ύδρευσή της.


Ο προϋπολογισμός του είναι 10.420.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014-2020» και η σύμβαση υπεγράφη στα γραφεία του Δημαρχείου Αγιάς, παρουσία του διευθυντή της ΔΕΥΑ και της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση της υδρευτικής υποδομής των εξωτερικών υδραγωγείων οικισμών του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα η κατασκευή μεταφορικών αγωγών ύδρευσης προς τους οικισμούς Αετόλοφος, Γερακάρι, Δήμητρα, Ανάβρα, Πρινιά, Νεοχώρι, Καστρί και Αμυγδαλή, η κατασκευή αγωγού μεταφοράς από τις πηγές Δάφνης έως τον υδατόπυργο του Παλαιοπύργου, η κατασκευή αγωγού μεταφοράς μεταξύ των δεξαμενών Βελίκας και Αγιόκαμπου, καθώς και του αγωγού μεταφοράς για την αξιοποίηση της γεώτρησης Ρακοποτάμου από τη γεώτρηση έως την υφιστάμενη δεξαμενή Ρακοποτάμου.
Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή τριών δεξαμενών ύδρευσης στους οικισμούς Νερόμυλοι χωρητικότητας 1.000 κ.μ., στην Αγιά χωρητικότητας 1.000 κ.μ. και στην Ανατολή χωρητικότητας 200 κ.μ. Ακόμη, αναβαθμίζονται δέκα δεξαμενές που τροφοδοτούνται από πηγαίο νερό με την εγκατάσταση φίλτρων.
Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) σε 23 υφιστάμενες υδροληψίες γεωτρήσεων, ώστε να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία τους σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, και τέλος, για τον ευχερέστερο έλεγχο λειτουργίας των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, τον εντοπισμό και περιορισμό αφανών διαρροών και βλαβών, την κατάρτιση ξεχωριστού υδατικού ισοζυγίου, καθώς και την εξασφάλιση της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πολιτών θα εγκατασταθούν συσκευές επέκτασης του συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού της ΔΕΥΑΑ στις νέες δεξαμενές, στα Η/Ζ και στα φίλτρα νερού.
Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση της υδρευτικής υποδομής και βέβαια, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των γεωτρήσεων σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή υδροδότηση των οικισμών. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου στοχεύουμε στην αναβάθμιση όλων των υποδομών με σκοπό τηνβελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη διασφάλιση της ανάπτυξης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass