Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2023 13:06

Τηλεφωνική γραμμή για αποκομιδή ηλεκτρικών συσκευών

Με συνεργασία του ΣΣΕΔ «Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε.» και του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται

ότι για την απόρριψη ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή, που μπορούν να καλούν οι πολίτες και να κλείνουν ραντεβού με ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση των ηλεκτρικών συσκευών από τον χώρο τους. Ισχύει για ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που απορρίπτεται από οικίες, γραφεία, καταστήματα, σχολεία κ.λπ.
Η τηλεφωνική γραμμή είναι 210-531.9934 και λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή τις ώρες 09:00-17:00.

 

Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του ΔΩΛ η Χρύσα Βουλγαράκη
ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Την παραίτησή της από αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπέβαλε η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη. Η κ. Βουλγαράκη επικαλείται προσωπικούς και δεοντολικούς λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση αυτή, ενώ μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης αναφέρει ότι «...Αν και στο παρελθόν πολλές φορές βρέθηκα σε εσωτερική σύγκρουση με τις προσωπικές μου αξίες με αφορμή πολλά θέματα διαχείρισης καταστάσεων, τώρα όμως βρέθηκα ξαφνικά και χωρίς να το γνωρίζω γιατί ουδέποτε μου ανακοινώθηκε ούτε γραπτώς, ούτε με ηλεκτρονικό μήνυμα, ούτε με προφορικό όπως όφειλε να κάνει η διοίκηση του οργανισμού για τις νομικές μου υποχρεώσεις ως μέλος Δ.Σ. (κατάθεση Πόθεν Έσχες - το παρόν ζήτημα) με την ανάληψη των καθηκόντων, να απειλούμαι με νομικό πρόστιμο (λόγω καθυστέρησης υποβολής του Πόθεν Έσχες) για το οποίο δε φέρω καμία ευθύνη και την αποζημίωση του οποίου φυσικά και θα διεκδικήσω και νομικά».

 

Πρόγραμμα γνωστικής ενδυνάμωσης από την 1η ΤΟΜΥ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την τρίτη Ηλικία όπως έχει οριστεί η 1η Οκτωβρίου 2023, η 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας οργανώνει στις 2 Οκτωβρίου ένα δίωρο πρόγραμμα γνωστικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής απασχόλησης σε πολίτες άνω των 65 ετών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Για πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής καλείτε στο 2410-236.742.

 

Εγκαινιάζεται εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» που βρίσκεται στην οδό Παπακυριαζή 38, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.


Στη Βουλή οι αποζημιώσεις για την παραγωγή ροδάκινου

Ερώτηση στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για τις ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες σε Τύρναβο και Βελβεντό Κοζάνης κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Στυλιανός Φωτόπουλος.
Με την ερώτησή του ο βουλευτής μεταφέρει την απόγνωση των ροδακινοπαραγωγών των δύο περιοχών λίγο πριν τη συγκομιδή των τελευταίων ποικιλιών και με τη ζημιά να είναι σχεδόν ολική μετά τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια και ερωτά τους υπουργούς αν θα ενισχυθούν όλοι οι αγρότες των περιοχών λόγω των επιπλέον καλλιεργητικών εξόδων και αν θα δοθούν άμεσες ενισχύσεις, καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής κατά τη φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.


Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη Μετάσταση του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.


Αγρυπνία στο Χαρίσειο Ιδρυμα

Σήμερα Παρασκευή από τις 8.30 μ.μ. έως 12.30 π.μ., θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, ο οποίος βρίσκεται εντός του Χαρισείου Ιδρύματος.


Γιορτάζει η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στην Κυπάρισσο

Πανηγυρίζει ο ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Κυπάρισσο, με το παρακάτω εορταστικό πρόγραμμα: Εσπερινός και αρτοκλασία το Σάββατο το απόγευμα στις 6.30. Θεία λειτουργία και αρτοκλασία την Κυριακή το πρωί στις 8.00.

 

Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου

ΣΤΟΝ ΟΚΠΑΠ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός ατόμου ανακοίνωσε ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας» του Δήμου Ελασσόνας. Συγκεκριμένα θα προσληφθεί ένα άτομο ειδικότητας ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων για την άμεση στελέχωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, με διάρκεια σύμβασης έως 31-08-2024 και δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης της δράσης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ1 ΠΕ/ΤΕ και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Ελασσόνας, 6ης Οκτωβρίου 57, Τ.Κ.: 40200, Ελασσόνα (υπόψη κας Καραγεώργου Βασιλείας, τηλ. επικοινωνίας: 2493-350.226-227). Η προθεσμία των αιτήσεων είναι έως την Παρασκευή 28/9/2023.

 

Ματαιώνεται η Γιορτή Αμυγδάλου
ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Ο Δήμος Τεμπών, ο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών, η Κοινότητα Συκουρίου και ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών και της δεινής κατάστασης, ματαιώνουν την κεντρική εκδήλωση της 21ης Γιορτής Αμυγδάλου, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Συκούριο. Θα πραγματοποιηθεί μόνο η θεατρική παράσταση του Θεάτρου Τεχνών Λάρισας «ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ» το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου. Πρόκειται για μια σύγχρονη μουσική επιθεώρηση που ασχολείται με σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά θέματα της κοινωνίας μας, με αρκετή δόση χιούμορ και καυστική σάτιρα, με σκοπό την ψυχική τόνωση όλων μας.

 

Απατεώνες ζητούν βοήθεια για το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος»

ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών στην περιοχή της Θεσσαλίας, έπληξαν σοβαρά και τις εγκαταστάσεις του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» στο 2ο χλμ. Λάρισας – Κοζάνης. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται τις τελευταίες ημέρες άτομα - όπως κατήγγειλαν στο ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» συμπολίτες μας – που ζητούν χρήματα στον δρόμο, σε υπηρεσίες, σε καταστήματα και σπίτια, επικαλούμενα την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η Θεραπευτική Κοινότητα. Το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί το κοινό ότι «δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους και αυτά τα άτομα ουδεμία σχέση έχουν με το θεραπευτικό πρόγραμμα. Την ώρα που η Θεσσαλία μετρά τις πληγές της, είναι πραγματικά πολύ λυπηρό επιτήδειοι να εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του κοινού, προκειμένου να αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος».

 

 Νέες τεχνολογίες και υγεία στο επίκεντρο
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ «JOIST»

Ομιλίες και συζητήσεις για τις τεχνολογικές επαναστάσεις στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή στο Πάρκο Καινοτομίας της Λάρισας «JOIST». Συγκεκριμένα πρόκειται για την πρώτη διήμερη υβριδική έκθεση «InnoHealth Forum», με διοργανωτές το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Health Hub και συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Elevate Greece. Η είσοδος στο InnoHealth Forum είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Γραμμές επικοινωνίας με τον Δήμο Λαρισαίων
ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Για καλύτερο επιμερισμό θεμάτων που έχουν προκύψει από τις πλημμύρες τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Λαρισαίων για επαφή με τους πολίτες που έχουν πληγεί, είναι τα εξής:

-Για όλα τα αιτήματα για θέματα που προέκυψαν από τις πλημμύρες (προβλήματα που προέκυψαν από αυτοψίες των κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών ΔΑΕΦΚ) οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2413-500.311 και 2413-500.216 από 8:00 - 15:00 καθημερινά.
-Για βλάβες που καταχωρούνται στην εφαρμογή novoville, έχουν προκύψει από τις πλημμύρες και αφορούν σε: Δημοτικό φωτισμό, ογκώδη αντικείμενα για αποκομιδή που προέκυψαν σε σημεία που δεν υπάρχουν κάδοι (κοντέινερ), καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων από λάσπες (δρόμοι κ.λπ.), κάδοι αποκομιδής (πράσινος-μπλε) που λόγω πλημμύρας παρασύρθηκαν από τα οριοθετημένα σημεία, καθώς και για όλες τις λοιπές κατηγορίες αιτημάτων εκτός πλημμυρών που καταχωρούνται στην εφαρμογή novoville όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Τμήμα Πολιτών: 2413-500.400, 2413-500.294, 2413-500.289, 2413-500.213 και στο τηλέφωνο 2410-680.200 αποκλειστικά για αιτήματα που αφορούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας, από 8:00-21:00.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass