Ανοίγουν τα κινητά τηλέφωνα των μηχανοδηγών

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ - ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2023 15:28

Στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στα κινητά τηλέφωνα των δύο μηχανοδηγών προχωρά σήμερα ο εφέτης ανακριτής Σωτ. Μπακαΐμης, στο πλαίσιο της έρευνας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Μπακαΐμης με Διάταξή του θα ζητήσει σήμερα να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών και ο αντεισαγγελέας Εφετών θα εισηγηθεί, άμεσα, επίσης, την επικύρωση του αιτήματος στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.


Με τον τρόπο αυτόν θα απαντηθεί το ερώτημα αν οι δύο μηχανοδηγοί, της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, τόσο από τα προσωπικά τους κινητά όσο και από τα υπηρεσιακά τους κινητά τηλέφωνα επικοινώνησαν μεταξύ τους ή με τους σταθμάρχες πριν τη σύγκρουση το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ίδιων, όπως και συνολικά 57 επιβαινόντων, και τον τραυματισμό άλλων 181 επιβατών.
Η άρση του απορρήτου είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή των αιτιών της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας με αφορμή, επίσης, και ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με τους μηχανοδηγούς.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ο κ. Μπακαΐμης άσκησε χθες νέα δίωξη σε βάρος αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος διετέλεσε την περίοδο από 20/6/2020 έως την 1/3/2023, ανέλαβε δηλαδή καθήκοντα μετά και την παραίτηση του τότε προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ.
Η δίωξη ασκήθηκε για τα ίδια αδικήματα (σ.σ. κακουργηματικού, αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα) με αυτά σε βάρος τεσσάρων πρώην στελεχών του ΟΣΕ, με συνολικό αριθμό των διωκόμενων για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών να ανέρχονται σε 16, όταν το επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί η ποινική δίωξη με την απαγγελία κατηγοριών σε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ των οποίων μέλη του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης Έργων.
Υπενθυμίζεται πως τα πέντε πλέον, μετά και τη χθεσινή δίωξη, πρώην στελέχη του ΟΣΕ διώκονται καθώς όφειλαν τα προηγούμενα χρόνια να διατηρούν συντηρημένες εγκαταστάσεις και υποδομές που αφορούσαν στη φωτοσήμανση, στην κεντρική τηλεδιοίκηση, στο σύστημα ETCS έως ότου ολοκληρώνονταν οι δύο επίμαχες συμβάσεις που αφορούσαν στα συστήματα ασφαλείας, η λειτουργία των οποίων -σύμφωνα και με τα πορίσματα όλων των πραγματογνωμόνων- θα απέτρεπε τη μετωπική σύγκρουση παρά τα ανθρώπινα λάθη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass