Το 80% των πυρκαγιών στη Θεσσαλία από αγρούς!

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2014 16:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:43

Παρά το γεγονός ότι, από τα 20 μεγάλα συμβάντα ( καμένη έκταση άνω των 1.000 στρ.), που σημειώθηκαν φέτος σε όλη την Ελλάδα, οι 12 ξέσπασαν στην περιοχή της Θεσσαλίας, για τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας  (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Θεσσαλίας ήταν μια από τις επιτυχέστερες χρονιές, ως προς την αποτελεσματικότητά της. Καθώς, αφενός στατιστικά ο αριθμός των συμβάντων κυμάνθηκε στο μέσο όρο των τελευταίων ετών, αφετέρου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές μεγάλης έντασης και σφοδρότατης εξέλιξης ικανές να προκαλέσουν σοβαρότατους κινδύνους. Το 80% των πυρκαγιών στη Θεσσαλία, ξεκίνησε από καιόμενους αγρούς.

Μια από τις σημαντικότερες πυρκαγιές ήταν στις 26 Ιουνίου, στον οικισμό Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς,  στις παρυφές του δάσους Πολυδενδρίου. Αν η φωτιά περνούσε στο δάσος Πολυδενδρίου, οι εξελίξεις θα ήταν πολύ άσχημες. Σημαντική ήταν φέτος και η συμμετοχή πυροσβεστικών αεροσκαφών, που έκαναν 40 εξόδους στη Θεσσαλία.

Τα παραπάνω υπογράμμισε σήμερα, στη έδρα της υπηρεσίας στη Λάρισα, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας αρχιπύραρχος  Νικόλαος ΜΙχαλάκης, στην ομιλία του, στον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώθηκε.  Στην παρουσίαση ήταν παρόντες, επίσης; Εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Χρ. Τσιώρας, εκπρόσωπος του στρατού, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Αποκεντρωμένης κ.  Δημ. Τσιόφας, άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών, οι διοικητές και αξιωματικοί των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass