Συλλογή βοήθειας για πληγέντες πλημμυροπαθείς

Από φορείς, συλλόγους και εθελοντές

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2023 13:12

Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας σε πλημμυροπαθείς. Αναλυτικότερα:


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (επί των οδών Θεοφράστου και Καλλισθένους, συνοικία «Αβέρωφ»), συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας από προσφορές φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, η οποία αποστέλλεται σύμφωνα με τις ανάγκες σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Τα είδη για τα οποία υπάρχει ανάγκη είναι:
- Είδη καθαριότητας σπιτιού (απολυμαντικά, αντισηπτικά, χλωρίνες, καθαριστικά, σκούπες, γάντια, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, πλυστικά μηχανήματα κ.α.) και Ξηρά τροφή.
Η συγκέντρωση της βοήθειας πραγματοποιείται από υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εθελοντές, σε καθημερινή βάση από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2413-506558 και 2413-506559, email: support@thessaly.gov.gr

ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Φαράσια, σκούπες, σακούλες... και γενικά είδη καθαριότητας, έχει ανάγκη να προσφέρει στους πληγέντες πολίτες το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και γι’ αυτό απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα: «H πρώτη φάση διαχείρισης των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel έχει περάσει και οι ανάγκες έχουν μεταβληθεί. Το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης των Λαρισαίων και ανθρώπων απ’ όλη τη χώρα έχει παροχετεύσει πολύ μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης στον Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.
Πλέον οι ανάγκες έχουν μεταβληθεί. Τα είδη που πλέον χρειάζονται είναι τα εξής: Σκούπες, φαράσια, γαλότσες, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, καθαριστικά (π.χ χλωρίνη), μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και γάντια».

ΕΟΔΥΑ
Η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση άμεσων και επειγουσών αναγκών των κατοίκων.
Η παραλαβή των προσφερόμενων ειδών γίνεται καθημερινά από 11:00-13:00 το πρωί και από 18::00-21:00 το απόγευμα στη Βάση της ΕΟΔΥΑ στη Νίκαια, Λάρισας (Ρ. Φεραίου και Θ. Φαρμακίδου, πλατεία Νίκαιας).
Εναλλακτικά (εξαιρετικές περιπτώσεις) δύναται να παραλαμβάνονται από το χώρο του προσφέροντα, έπειτα από συνεννόηση στα τηλ. 6971.641.664, 6981.577.846, 6947.809.562, 6944. 943.939. Τα προσφερθέντα είδη θα μεταφερθούν από εθελοντές της ΕΟΔΥΑ στις πληγείσες περιοχές και θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (ΟΤΑ, Εκκλησία, Συλλόγους κτλ). Τα απαραίτητα είδη είναι τα παρακάτω: Είδη ατομικής υγιεινής – καθαριότητας, αντισηπτικά χεριών – επιφανειών, μάσκες προστασίας αναπνοής, γάντια Ιατρικά (latex ή Νιτριλίου). Μωρομάντηλα, σαπούνι χεριών και σαμπουάν, οδοντόκρεμες – οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, σερβιέτες – πάνες ενηλίκων, παιδικά – βρεφικά είδη, παιχνίδια, μαρκαδόρους κτλ, πάνες μωρού, κρέμες περιποίησης εγκαυμάτων (συγκαμάτων), γάλα σκόνη σφραγισμένο, γάλα μακράς διαρκείας (εβαπορέ), είδη προστασίας – ασφάλειας – εργαλεία, γάντια εργασίας, καπέλα, αντηλιακές κρέμες , φακό και μπαταρίες, εργαλεία χειρός (φτυάρια, τσάπες, τσεκούρια, πριόνια, σφυριά, λοστοί κτλ), εργαλεία βενζινοκίνητα (αλυσοπρίονα, γεννήτριες, αντλίες νερού κτλ), ομπρέλες ή τέντες σκίασης
υγειονομικός εξοπλισμός, κρέμες εγκαυμάτων (bepanthol, flogocalm κτλ), γάζες εγκαυμάτων (Fucidin κτλ), σπρέι αντισηπτικά (pulvo, vioplex κτλ), παυσίπονα ( Panadol, Depon, ponstan κλπ), κρέμες fenistil και αντικουνουπικά, οινόπνευμα – Αλκοολικά διαλύματα, φυσιολογικό ορό σε αμπούλες, φυσικά δάκρυα σε αμπούλες, είδη σίτισης – διατροφής, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης, τάπερ αποθήκευσης τροφίμων μιας χρήσης, θερμοδοχεία νερού και τροφίμων (καινούργια), κουζινάκια – φουρνάκια (ηλεκτρικά ή υγραερίου) , ψυγεία μικρά (ηλεκτρικά ή υγραερίου), ανεμιστήρες, τρόφιμα ανθεκτικά – μακράς ημερομηνίας λήξεως, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, κομπόστες, χυμοί, μπισκότα, φρυγανιές, κριτσίνια, παξιμάδια, κρουασάν, ζάχαρη, καφέ, αλάτι, ζωοτροφές και φάρμακα κατοικίδιων.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς συγκεντρώνει το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι, εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες κ.α), ξηρά τροφή (φρυγανιές –παξιμάδια , παστέλια, μπισκότα) γάλα σε σκόνη κ.α. είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας κτλ).

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS, συνεχίζουν τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, για τα παιδιά στη Θεσσαλία και στον Έβρο. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Μετά από την τραυματική εμπειρία των φονικών και καταστροφικών καιρικών φαινομένων, αξίζει, τώρα περισσότερο από ποτέ, να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των παιδιών, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια και αισιοδοξία στην καθημερινότητα του σχολείου τους.
Περισσότερες πληροφορίες:
2103313661».

 

10.000 δολάρια στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας από τους Ελασσονίτες της Μελβούρνης

Για την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης σε πλημμυροπαθείς

Ο Σύλλογος Ελασσόνας Μελβούρνης, «Ο Νικοτσάρας» σε έκτακτη συνεδρίασ του διοικητικού συμβουλίου, με κύριο θέμα τις βιβλικές πλημμύρες που έπληξαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία γενικότερα, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: «Ο Σύλλογος Ελασσόνας «Ο Νικοτσάρας» να αποστείλει άμεσα το ποσό των 10 χιλιάδων δολαρίων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανακούφιση των πληγέντων συμπατριωτών μας, για την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως φαρμάκων, νερού και άλλων ειδών. Να διοργανωθεί συγκέντρωση Συλλόγων, Οργανισμών και όλων των Συμπαροίκων το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Συλλόγου, 382 HAUGHTON ROAD, στο CLAYTON της Μελβούρνης, στις 2.00 μ.μ. με σκοπό τη διοργάνωση Παμπαροικιακού Εράνου με τη συμμετοχή όλης της Παροικίας, για την αποστολή βοήθειας σε όλους τους κατοίκους, που μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία. Καλούμε όλους τους Συμπάροικους να δώσουν το παρών στις 23 του μηνός, ώστε να συμβάλλουμε και να εκφράσουμε κι εμείς από τη Μελβούρνη έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα πράξουν και οι απανταχού Έλληνες, που κατοικούν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη».

 

Δωρεάν γραμμή ψυχολογικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

Στο νούμερο 10306

Η Εθνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.
Παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα, όλο το 24ωρο. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, κάθε φύλου, φυλής και ηλικίας, για κάθε σχετικό με την ψυχική υγεία πρόβλημα. Σκοπός είναι η αποφόρτιση, η συναισθηματική υποστήριξη, η εξοικείωση με την υποστήριξη από ειδικούς ψυχικής υγείας, η ψυχοκοινωνική διερεύνηση και πληροφόρηση.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Γραμμή 10306 επιθυμεί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, να δηλώσει το παρόν για την τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, των οικογενειών τους, των ομάδων διάσωσης που επενέβησαν και επεμβαίνουν, αλλά και κάθε ανθρώπου που άμεσα ή έμμεσα έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη αυτή φυσική καταστροφή.
Με γνώμονα τις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών στην ψυχική υγεία, οι καλούντες θα εξυπηρετούνται από την «Επιλογή 3 – Ψυχολογική υποστήριξη σε μαζικές κρίσεις και φυσικές ή/και ανθρωπογενείς καταστροφές». Κάθε άνθρωπος μπορεί να καλεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο και να συνδεθεί με έναν ειδικό ψυχικής υγείας.ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Τέλος, να σημειωθεί ότι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στα κλιμάκια ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ που θα παρέμβουν για την υποστήριξη στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σε συνεργασία με τη Γραμμή 10306, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο argo.omospondia@gmail.com.
Η Εθνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πλέον με φορέα λειτουργίας την Ομοσποδνία «ΑΡΓΩ» και επιστημονική υποστήριξη από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass