Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2023 8:15

Συλλαλητήριο στη Λάρισα για τις πλημμύρες
Συλλαλητήριο οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, για τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο.

 

Συνεδρίαση για τις πλημμύρες στη Λάρισα

Με μοναδικό θέμα τις πλημμύρες συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8.15 μ.μ..


Οι ομογενείς στο πλευρό της Θεσσαλίας

Και η μη κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Πρωτοβουλία», με έδρα τη Νέα Υόρκη αλλά με δράση σε Καναδά, Αυστραλία, Αγγλία κι αλλού συστρατεύεται στη μάχη συγκέντρωσης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς.
Μετά την ενημέρωση που είχαν από τον Ελληνοαμερικάνο (κάτοικο Νίκαιας Λάρισας) Αχιλλέα Λιγγέρα υπήρξε ανταπόκριση και στήθηκε πλατφόρμα στην οποία δηλώνονται οι χορηγίες.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «οι πρωτοφανείς πλημμύρες που κατέστρεψαν την κεντρική Ελλάδα έχουν πάρει ζωές, κατέστρεψαν χωριά, σπίτια και επιχειρήσεις, εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους και σκότωσαν ζώα. Υπολογίζεται ότι πλημμύρισαν απίστευτα 750.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 97% ήταν καλλιεργήσιμη γη. Αυτό εγείρει μεγάλες ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια τροφίμων.
Συνεισφέρετε στην Εκστρατεία Αρωγής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλία από τις πλημμύρες, βοηθώντας τα θύματα και τους πρώτους ανταποκριτές και τους ελεγμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μας που εργάζονται για να σώσουν την Ελλάδα. Όλες οι συνεισφορές μεγέθους είναι ευπρόσδεκτες και εκτιμώνται».


Συγκέντρωση τροφίμων από τους απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Λάρισας, βασιζόμενος στην αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, συγκεντρώνει είδη διατροφής (τρόφιμα μακράς διαρκείας). Τόπος συγκέντρωσης τα γραφεία «Πορεία Αγάπης», Ηπείρου 79-83 Λάρισα και ώρες 10.30-13.30.

 

Ζητούν έκτακτη σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με σκοπό την επίσημη ενημέρωση από τους αρμοδίους (πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι) για την κατάσταση στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», Δέσποινα Αράπκουλε, Κωνσταντίνος Καντερές, Πέτρος Τσακνάκης και Ιωάννης Χάϊδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Θεσσαλίας χτυπήθηκε ανελέητα από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα ξεκίνησε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια βοήθειας τόσο με τους απεγκλωβισμούς και τις διασώσεις όσο και με μέτρα που ελήφθησαν για τη βοήθεια στους πληγέντες πολλαπλώς. Τιμώντας τον θεσμικό μας ρόλο ως περιφερειακοί σύμβουλοι και δεδομένων των έκτακτων συνθηκών ζητούμε άμεσα τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με σκοπό επίσημα να ενημερωθούμε από τους αρμοδίους (πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι) για όσα μέτρα πάρθηκαν και για όσα σκοπεύει η περιφερειακή αρχή να λάβει για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης».

 

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α Δ.Φ) ανακοινώθηκε ότι από 18 Σεπτεμβρίου 2023 οι Α’ & Β’ παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Την πρώτη μέρα η ώρα λειτουργίας θα είναι από τις 8:00 π.μ. Για τα καινούργια παιδιά θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής σε συνεννόηση γονέων και εκπαιδευτικών.
Ο Δήμος Φαρσάλων θα χορηγεί εμφιαλωμένο νερό στα παιδιά (για πόση και προσωπική υγιεινή) έως ότου αποκατασταθεί η καταλληλότητα του δικτύου.

 

Μετατίθενται οι εκλογές της ΕΣΠΕΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), με αφορμή και τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, αποφάσισε ομόφωνα τη μετάθεση της προγραμματισμένης ημερομηνίας διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ένωσης από τις 17 Σεπτεμβρίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και κατά τις ίδιες ώρες (08:00-17:00).

 

Συγκέντρωση βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στο 12ο Λύκειο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12ου Λυκείου Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, έχοντας στόχο τη στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς:
Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κομπόστες κονσέρβες κ.ά.), τρόφιμα μακράς διαρκείας (δημητριακά, όσπρια, ζυμαρικά), είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, πάνες, μωρομάντηλα, χαρτικά), σχολικά είδη. Τα είδη συγκεντρώνονται στον χώρο του σχολείου μέχρι και σήμερα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

 

Οι Καλαρρυτινοί στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ» βρίσκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών Θεσσαλών, καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στις προσπάθειες ανακούφισης και υποστήριξης των πληγέντων. Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί και επιθυμεί να ενισχύσει το έργο μας, αυτό κάνοντας μία δωρεά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό σημειώνοντας τη λέξη «Πλημμύρες». Λογαριασμός: GR2209101080003108044893000».

 

Διεκδικούν νέα πτέρυγα ΓΝΛ

ΕΙΝΚΥΛ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΠΓΝΛ

O κρατικός μηχανισμός για άλλη μία φορά βρίσκεται χωρίς συντονισμό και οργάνωση, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα και άμεσα τις ανάγκες του λαού από μία φυσική καταστροφή διαπιστώνουν με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ και Ειδικευόμενων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η νέα υγειονομική κρίση είναι εδώ και απατούν:
* Νέα πτέρυγα του Γενικού, σχεδιάγραμμα, γιατί δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Επίσης σήτες, παράθυρα ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΝΛ και των Κέντρων Υγείας. Το Νοσοκομείο βρίσκεται στο ποτάμι που έχει μετατραπεί σε έλος.
* Προκήρυξη των περισσότερων από τις 100 κενές θέσεις Ιατρών στα Κέντρα Υγείας του νομού, και τις εκατοντάδες κενές θέσεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
* Προκήρυξη όλων των κενών θέσεων Ιατρικού, Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.
* Νέοι σύγχρονοι οργανισμοί με αναθεώρηση προς τα πάνω και αύξηση των θέσεων Ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού στις δομές του Νομού. Επαναφορά του οργανογράμματος στις 180 θέσεις Ιατρών του ΓΝΛ πριν τις περικοπές των μνημονίων του 2012 που μείωσαν τις θέσεις Ιατρών στις 120.
Παράλληλα δηλώνουν ότι συντάσσονται με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ανακοινώνουν συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 12:00 Κεντρική πλατεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass