Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 13:00

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ ότι αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, από τη Δ/ση Κοιλάδας (χ.θ. 12+000) έως τα όρια με Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (χ.θ. 23+000).

 

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων ΕΠ.ΟΠ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των υποψήφιων συμμετεχόντων στην προκήρυξη πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στους τρεις Κλάδους και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2023 ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΓΕΕΘΑ, ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν ανά Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στο Κοινό Νομικό Σώμα έχει ως εξής:
* Στρατός Ξηράς: 6.809 αιτήσεις για 964 θέσεις.
* Πολεμικό Ναυτικό: 2.081 αιτήσεις για 430 θέσεις.
* Πολεμική Αεροπορία: 5.641 αιτήσεις για 298 θέσεις.
* Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων: 188 αιτήσεις για 8 θέσεις.
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδοθούν πίνακες των υποψηφίων που υπέβαλαν ελλιπή δικαιολογητικά, με σκοπό τη συμπλήρωσή τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Μετατίθενται οι εκλογές της ΕΣΠΕΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), με αφορμή και τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, αποφάσισε ομόφωνα τη μετάθεση της προγραμματισμένης ημερομηνίας διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ένωσης από τις 17 Σεπτεμβρίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και κατά τις ίδιες ώρες (08:00-17:00).

 

Οι «Φίλες της Αγάπης» αναβάλλουν εκδρομή

ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Φίλες της Αγάπης» ανακοινώνει, με λύπη του, στα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου ότι αναστέλλει προσωρινά τις εκδηλώσεις του λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην πόλη μας και σε όλη τη Θεσσαλία από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. «Υπάρχουν συνάνθρωποί μας», λένε οι «Φίλες της Αγάπης», «που έχασαν τα πάντα και σε αυτούς στρέφονται τώρα οι σκέψεις μας». Η πρώτη εκδήλωση που αναβάλλεται είναι η ημερήσια εκδρομή στη Ραψάνη, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία.

 

Χρειάζονται φαράσια και σκούπες

ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Φαράσια, σκούπες, σακούλες… και γενικά είδη καθαριότητας έχει ανάγκη να προσφέρει στους πληγέντες πολίτες το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και γι’ αυτό απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα: «H πρώτη φάση διαχείρισης των συνεπειών της κακοκαιρίας «Daniel» έχει περάσει και οι ανάγκες έχουν μεταβληθεί. Το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης των Λαρισαίων και ανθρώπων απ’ όλη τη χώρα έχει παροχετεύσει πολύ μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.
Πλέον οι ανάγκες έχουν μεταβληθεί. Τα είδη που πλέον χρειάζονται είναι τα εξής: Σκούπες, φαράσια, γαλότσες, κουβάδες, σφουγγαρίστρες, καθαριστικά (π.χ. χλωρίνη), μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και γάντια».


Η ΠΕΑΕΑ δίπλα στους πλημμυροπαθείς

Το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες, καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο.
Σε ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στους «απογόνους και φίλους της Αντίστασης, να συνεισφέρουν και να ενισχύσουν με όποιον πρόσφορο τρόπο μπορούν μέσα από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την ανακούφιση των πληγέντων και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν από την καταστροφική πλημμύρα».

 

Προσφορά στέγης από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών

Να σταλεί άμεσα επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, όπου έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και να πραγματοποιήσει επιτόπιες μετρήσεις για την ποιότητα του νερού, να πάρει δείγματα για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις στα ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήριά του, αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών ΚΕΚ ΠΑΚΟΕ.
Ακόμη, απευθύνει πρόσκληση σε όσους/-ες επιθυμούν να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πλημμυροπαθείς, οι οποίοι/-ες μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έχασαν τις περιουσίες τους, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 210-8100.805 του ΠΑΚΟΕ ή να αποστείλουν email στο pakoe@pakoe.gr. Το ΠΑΚΟΕ έχει συστήσει ομάδα ευθύνης για τον σκοπό αυτόν. Παραχωρεί ακόμα δύο διαμερίσματα που διαθέτει, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 3-4 άτομα σε καθένα από αυτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass