Συλλαλητήριο για τις πλημμύρες

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 14:29

Συλλαλητήριο οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, για τις πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Διεκδικούμε άμεσα μέτρα στήριξης, ανακούφισης των πληγέντων και προστασίας της ζωής μας.
Αυτές τις ώρες, αυτές τις στιγμές, ο λαός της Λάρισας, της Θεσσαλίας, δίνει μια μεγάλη μάχη. Απώλειες ανθρώπινων ζωών, σπίτια και χωράφια πλημμυρισμένα, το βιος και η σοδειά απλών ανθρώπων αφανισμένα κάτω από τα νερά! Οι κόποι μιας ζωής πνιγμένοι μέσα στην επιλεκτική ανικανότητα, την αδιαφορία του κράτους, των τοπικών αρχών (Δήμων και Περιφέρειας).
Όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν δεν είναι ένα μοιραίο κι αναπόφευκτο γεγονός. Δεν είναι «το κακό το ριζικό» που μας οδήγησε σε μία ακόμα βιβλική καταστροφή. Γιατί αυτές τις μέρες ακούσαμε πολλά από Κυβέρνηση, Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή:
Ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος και λειτούργησε», ότι «φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα», η περίφημη «κλιματική κρίση».
Ήταν άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Δεν είναι γενικά η αδιαφορία, η αστοχία, η ανοργανωσιά, αλλά η επιλεκτική ανικανότατα  όλων αυτών! Δεν φταίνε τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, που ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν είχαν μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα, αλλά και το αναγκαίο προσωπικό, που δεν πάρθηκαν έγκαιρα στοιχειώδη μέτρα, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων δεν υπάρχουν και δεν έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, που δεν υπήρχαν σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, με κατάλληλη εκπαίδευση του πληθυσμού, ύπαρξη προσωπικού έκτακτης ανάγκης, που δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της Θεσσαλίας.
Τελικά, ακραία δεν είναι τα φυσικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων και θεωρεί πολυτέλεια την προστασία της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από τα φαινόμενα αυτά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass