«Αναγκαίο το σχέδιο ανάκαμψης της Θεσσαλίας»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΩΚΡ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 15:10

Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία προκειμένου, μεταξύ άλλων, να υπάρξει «σχέδιο ανάκαμψης της οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας της Θεσσαλίας» προανήγγειλε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος.


Ο κ. Φάμελλος, όπως και πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, περιόδευσαν χθες στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές της Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων ο Αλμυρός, τα Παλαιά Βόλου, η Νέα Ιωνία, η Κάρλα, το Στεφανοβίκειο, το Κιλελέρ, το Ελευθέριο, τα Φάρσαλα, η γέφυρα Αμπελιάς, το Μεγάλο Ευύδριο, ο Δήμος Παλαμά, ο Δήμος Φαρκαδόνας και σε πλημμυρισμένες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων, ενώ συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, στο Φυτώριο του Δήμου και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας Βασ. Ζωγράφος και η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, με τη Γραμματέα του κόμματος να υπενθυμίζει ότι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία, κάνοντας λόγιο για «εγκληματική αμέλεια».
Ο κ. Φάμελλος προανήγγειλε κοινοβουλευτική πρωτοβουλία «για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας», με αφορμή τους κινδύνους για θέματα όπως η δημόσια υγεία.
«Καλούμε την Κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Φάμελλος, να προχωρήσει «σε μια οργανωμένη παρέμβαση», προκειμένου να αντιμετωπιστούν «σοβαρά θέματα, όπως τα νεκρά ζώα, τα λιμνάζοντα ύδατα και τα απόβλητα». «Πρέπει να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση των υποδομών, της υδροδότησης, της σίτισης και της στέγασης».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «προκύπτει ανεπάρκεια, η χώρα είναι αθωράκιστη σε πυρκαγιές και πλημμύρες. Πρόκειται γα τραγική διάψευση της αριστείας και της επιτελικότητας της χώρας.
Έχει καταστραφεί πλήρως η αγροτική παραγωγή και θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο ανάκαμψης της οικονομικής και κοινωνικής λειτουργίας της Θεσσαλίας» κατέληξε ο κ. Φάμελλος, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο αν. γραμματέας της Κ.Ε. Γ. Βασιλειάδης, οι βουλευτές Βασ. Κόκκαλης, Πέτη Πέρκα, Αθηνά Λινού, Μαρίνα Κοντοτόλη, Ευάγγ. Αποστολάκης, Χρ. Γιαννούλης, Αλέξ. Μεϊκόπουλος, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass