Ανακουφιστικά μέτρα σε πλημμυροπαθείς

Προσφέρουν Περιφέρεια, Δήμοι, αθλητικά σωματεία και εθελοντές στα Κλειστά Νεάπολης, Νίκαιας και 1ου Γυμνασίου * Επίσκεψη της υπουργού Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2023 15:12

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι αλλά και οι αθλητικές ομάδες έδωσαν από την πρώτη μέρα μια

ανάσα ανακούφισης στους πληγέντες από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας που υπήρξε επί τετραήμερο σε όλη τη Θεσσαλία όπου έπεσε πρωτοφανής όγκος νερού στο Θεσσαλικό κάμπο, αφού η βροχή ήταν τριπλάσια της προηγούμενης κακοκαιρίας με την επωνυμίας «Ιανός» .
Με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών αλλά και αθλητικών ομάδων (χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του Απόλλωνα Λάρισας και του ΓΣ Νίκαιας 2012) τρία κλειστά γυμναστήρια της Νεάπολης (155 κλίνες), της Νίκαιας (110 κλίνες) και του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (80 κλίνες) λειτούργησαν άψογα ως χώρος οργανωμένης υποδοχής (μέσα σε λίγες ώρες) με ακαριαίο συντονισμό Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμων και των Εθελοντικών ομάδων, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό και τον ΕΟΔΥΑ κοιμούνται μαζί με τους πληγέντες, ενώ κοντά τους από την πρώτη στιγμή έσπευσαν γιατροί, φαρμακοποιοί για να βοηθήσουν όσους έχουν προβλήματα υγείας.
Χαρακτηριστικά εθελόντρια στο 1ο Γυμνάσιο μας έλεγε ότι δημιούργησαν άμεσα φαρμακείο μέσα στον χώρο χάρη στην εθελοντική βοήθεια αρκετών φαρμακοποιών (πρόσφεραν πολλά φάρμακα) και κάθε ειδικότητα ιατρού.
Τον χώρο υποδοχής πλημμυροπαθών του 1ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη που τη συνόδευαν ο βουλευτής Χρήστος Καπετάνος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας που συνομίλησε με τους πληγέντες, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Πολιτεία θα κάνει κάθε ενέργεια ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη ζωή τους, αν και η ίδια γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που υπήρξε εδώ και δεκάδες χρόνια στη Θεσσαλία.
Συνομίλησε και με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη, που είπε ότι υπάρχουν συντονισμένες προσπάθειες των φορέων για βοήθεια, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων κάνει μεγάλη προσπάθεια να μειώσει τις ζημιές με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, μεγαλώνοντας τα αναχώματα και προσπαθούν να σώσουν τις συνοικίες. Στάθηκε επίσης στο ΚΕΘΕΑ που βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα σε Γιάννουλη και Λάρισα, που έχει πολλά προβλήματα και θα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.
Η υπουργός κ. Ζαχαράκη αποχωρώντας είπε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βοήθεια στα άτομα με κινητικά προβλήματα που απαιτούν ένα κοινωνικό κράτος να βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στους ευάλωτους πολίτες, έτσι ώστε να προχωράμε όλοι μαζί στην προσπάθεια η Θεσσαλία να επουλώσει τις πληγές της, παρά τις δυσκολίες που θα υπάρχουν για αρκετό διάστημα από τις ζημιές. Η υπουργός επίσης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει αυτά που άκουσε από πληγέντες και εκπροσώπους φορέων, επιλύοντας όσα προβλήματα είναι της αρμοδιότητάς της και θα έχει ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Το κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας, όπου χθες βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, με χωρητικότητα 110 κλίνες αυτή τη στιγμή είναι πλήρως εξοπλισμένο και οργανώθηκε άψογα με τη συμμετοχή και αθλητικών ομάδων, όπως του Απόλλωνα Λάρισας και του Γ.Σ. Νίκαιας 2012. Αρκετές αθλητικές ομάδες αυτή τα στιγμή στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι για να βοηθήσουν τους πληγέντες. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας του Απόλλωνα Λάρισας Χρήστος Τερζούδης μας έλεγε: «Έχουμε χρέος να μην ζητάμε ως ομάδες μόνο βοήθεια, αλλά να προσφέρουμε και εμείς βοήθεια στους συνανθρώπους μας όταν αυτοί τη χρειάζονται. Εύχομαι όλες οι ομάδες να κάνουν το ίδιο».          
Σωτήρης Κέλλας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass