Ετοιμο για κάθε έκτακτη ανάγκη

Το Γενικό Νοσοκομείο επισκέφτηκε ο υφ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους - Εφτασαν υδροφόρες και γεννήτριες για πιθανές διακοπές νερού και ρεύματος - Διαψεύδονται φήμες για εκκένωση

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2023 16:08

Έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη ανάγκη, που σχετίζεται με πιθανές επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού ή την υποστήριξη των πλημμυροπαθών, εμφανίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο επισκέφτηκε προχθές το απόγευμα ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αμέσως μετά τη σύσκεψη του κλιμακίου διαχείρισης των πλημμυρών στη Θεσσαλία υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τη θέση του νοσοκομείου και τους κινδύνους που εγκυμονεί μια συνεχής άνοδος της στάθμης του ποταμού.
Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους συναντήθηκε με τον διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τα σχέδια αντιμετώπισης της κατάστασης, αλλά και πιθανής εκκένωσης του νοσοκομείου εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η συζήτηση κινήθηκε σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι αναγκαία η επικαιροποίησή τους και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα εκκένωσης του νοσοκομείου, όπως ήθελαν κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν αργά προχθές το βράδυ.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, έφτασαν προχθές το βράδυ τρεις υδροφόρες, εκ των οποίων οι δύο με πόσιμο νερό από τα Γιάννενα και τη Βοιωτία και μία με μη πόσιμο νερό από την Ελασσόνα για την κάλυψη αναγκών σε περίπτωση διακοπής του νερού.
Επίσης, σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, έφτασαν εφεδρικές γεννήτριες για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση σε περίπτωση πλημμύρας του υπογείου του ιδρύματος που βρίσκονται οι βασικές γεννήτριες.
Την ίδια ώρα σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με τους ψυχολόγους ώστε σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, εφόσον ζητηθεί από την 5η ΥΠΕ, να παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη σε πλημμυροπαθείς των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στελέχη του νοσοκομείου διέψευσαν άλλες φήμες που κυκλοφόρησαν και ήθελαν το Νομαρχιακό Νοσοκομείο να δίνεται δέκτης των σορών νεκρών που ανασύρονται από τα ειδικά συνεργεία στης πληγείσες περιοχές.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass