Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2023 13:08

Βρήκαν καταφύγιο σε ναούς

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στον κεντρικό ιερό ναό στο Αρμένιο του Δήμου Κιλελέρ φιλοξενήθηκαν για να προστατευτούν

από τις πλημμύρες οι κάτοικοι τόσο του Αρμενίου όσο και Σωτηρίου. Η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου μερίμνησε για την αποστολή νερού και φαγητού, ενώ επίσης και ο Δήμος Κιλελέρ, ο οποίος επιδεικνύει γενικότερη μέριμνα για όλη την περιοχή, έχει συνδράμει με μερίδες φαγητού. Αναλυτικότερα, η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:  «Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαριστεί τους κληρικούς των χωριών που επλήγησαν για την τόλμη και την ευαισθησία που επέδειξαν στις δύσκολες ώρες.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αρμενίου π. Κωνσταντίνο Μπαταγκιώνη για την ευαισθησία που επέδειξε, ώστε το γηροκομείο Αρμενίου να αντιμετωπίσει τα οποία μικροπροβλήματα επιτυχώς. Οι γερόντισσές μας είναι ασφαλείς και με πλήρεις παροχές.
Επίσης, τον ευχαριστεί για το γεγονός ότι μερίμνησε για τους κατοίκους του Σωτηρίου, αλλά και του Αρμενίου, τους οποίους φιλοξένησε στον κεντρικό ναό του χωριού, όπου και παραμένουν ασφαλείς.
Η Ιερά Μητρόπολη έχει μεριμνήσει για την αποστολή νερού και φαγητού, ενώ επίσης και ο Δήμος Κιλελέρ, ο οποίος επιδεικνύει γενικότερη μέριμνα για όλη την περιοχή, έχει κι αυτός συνδράμει με μερίδες φαγητού. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, για την πολυεπίπεδη παρουσία, την προσφορά και τη συνεισφορά του στη δύσκολη αυτή και κρίσιμη στιγμή του τόπου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Τροχαία Εθνικών Οδών, η οποία διευκόλυνε φορτηγό της Ιεράς Μητροπόλεως να μεταφέρει νερό για τους αποκλεισμένους στο Αρμένιο. Η Ιερά Μητρόπολη δεσμεύεται πως μέχρι την αποκατάσταση του δικτύου υδρεύσεως θα παρέχει το νερό στην περιοχή του Αρμενίου, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη.
Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη παρακαλεί να υπάρχει σύνεση και προσοχή και μέσα στην πόλη της Λάρισας, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ευχαριστεί δε τον αρχιερατικό επίτροπο νοτιοανατολικού τομέα Λαρίσης π. Νικηφόρο Κοντογιάννη για τη μέριμνα και την ευαισθησία που επέδειξε για την προστασία των ναών στην περιοχή του, αλλά και για τη βοήθεια προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα με οποιονδήποτε τρόπο.
Επίσης, ευχαριστεί τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως π. Νικόδημο Γαλιάτσο για τον συντονισμό από τα γραφεία της Μητροπόλεως.
Τέλος, εκφράζουμε ολόθυμη την ευχή ο Άγιος Θεός να δώσει τη λύση σύντομα, ώστε να επιστρέψουν όλοι γεροί στα σπίτια τους, να γίνει γρήγορα αποκατάσταση των ζημιών και να συνεχίσουμε την ειρηνική μας ζωή εργαζόμενοι στην τόσο σημαντική για την πατρίδα μας θεσσαλική πεδιάδα, συνεισφέροντας στο γενικότερο καλό».

 

Κλειστή η ΠΑΘΕ στον κόμβο Συκουρίου

 Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγωαυξημένου όγκου υδάτων, από χθες και μέχρι νεότερης οδηγίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Θεσσαλονίκης από τη συμβολή της με την οδό Συκουρίου έως τον Α/Κ Γυρτώνης.
Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

 

Αναβάλλεται εκδήλωση της Χριστιανικής Εστίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος» ενημέρωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 10-9-2023 συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης, στο Στόμιο Λάρισας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass