Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 12:28

Αναβάλλεται για την Παρασκευή ημερίδα της Περιφέρειας

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία αναβάλλεται για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα ημερίδα «Αναδοχή Ανηλίκων... άνοιξε την καρδιά σου, άνοιξε την αγκαλιά σου» που διοργανώνει στη Λάρισα (νέο Διοικητήριο Περιφέρειας Θεσσαλίας) η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών στην αίθουσα «Αντλιοστάσιο» στο Μακρυχώρι.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να έχουν φυσική παρουσία στον χώρο της συνεδρίασης, θα μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης, που θα διεξάγεται παράλληλα. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
Γνωμοδότηση για Αναθεώρηση Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας. Αποδοχή Δωρεάς Λάμπρου ΞΥΤΣΑ. Έγκριση Εκθέσεων Οικονομικών Καταστάσεων Β’ τριμήνου 2023. Διαγραφές χρεών.
Πρόθεση εκμίσθωσης δημ. έκτασης 529,45 τ.μ. στη θέση «Σκληρότοπος» Μακρυχωρίου, για εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων πρόχειρων καταλυμάτων ζώων, για την οποία δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας (άρθρο 2 του Ν. 4061/2012) με συμβολαιογραφική πράξη, κατόπιν διενέργειας δημοπρασίας.
Πρόθεση Εκμίσθωσης δημοτικών αγρών στη θέση «Μαυρόγια» οικισμού Γυρτώνης, Κοινότητας Μακρυχωρίου, για γεωργική καλλιέργεια. Πρόθεση Εκμίσθωσης δημοτικών αγρών 81 και 293 στρ. στη θέση «Μεριάς» στην Κοινότητα Πυργετού, για γεωργική καλλιέργεια και 1.000 τ.μ. στη θέση «Καρυές» για καλλιέργεια θερμοκηπίου κ.ά.

 

Αναβάλλεται η σημερινή αιμοδοσία στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» ανακοινώνει ότι, λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή του Δήμου Αγιάς, αναβάλλεται η εθελοντική αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς. Σύντομα θα ορισθεί νέα ημερομηνία.

 

Εκλογές στον Εξωραϊστικό Καρίτσας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟ

Από τον Εξωραϊστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Παραλιών Καρίτσας ανακοινώθηκε πως η Γενική Συνέλευση και η ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/9/2023 και ώρα 10:00 π.μ., στην ταβέρνα «ΠΛΑΤΥΣ» της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας του Δήμου Αγιάς.
Στη Συνέλευση θα γίνει: Απολογισμός δράσης της περασμένης διετίας, οικονομικός απολογισμός, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύντομη αναφορά για τα τριάντα ένα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου (1992-2023), βράβευση μελών και φίλων για την προσφορά τους στον Σύλλογο και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Χειροτονείται ιερέας ο γιος του αποβιώσαντος ιερέα

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεστεί αρχιερατικός Εσπερινός και κουρά δόκιμου μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ενώ μεθαύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος, αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία διακόνου.
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου, θα τελεσθούν ο Όρθρος, αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το 40ήμερο μνημόσυνο του π. Ιωάννη Σαμαρά και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του υιού του.

 

Διανομή τροφίμων στον Τύρναβο

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

Από τον Δήμο Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι θα γίνει δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ ενταγμένους στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ε.Ε.Ε.), που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη υλικής βοήθειας. Oι δικαιούχοι ειδοποιούνται και με γραπτό μήνυμα για τις διανομές.
Η διανομή για όλους τους δικαιούχους όλων των Κοινοτήτων θα γίνει αποκλειστικά σε δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα:
* Για τους δικαιούχους που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως Μ: Αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, από 8:30 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου).
* Για τους δικαιούχους που το επώνυμό τους αρχίζει από Ν έως Ω: Μεθαύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, από 8:30 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass