Προσκλητήριο Πανελλαδικής μπλόκων για ΔΕΘ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 14:22

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με κάλεσμά της «απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Οι βιοπαλαιστές αγρότες ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, τους Συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, τους συλλόγους φοιτητών και γυναικών, διεκδικώντας τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει - βάζοντας φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης που θυσιάζει τις ανάγκες μας στον βωμό της κερδοφορίας μιας χούφτας εκμεταλλευτών του κόπου και του ιδρώτα μας σε βάρος των αναγκών και της ζωής μας.
Για ένα ακόμη καλοκαίρι βιώνουμε επιπρόσθετα τις τεράστιες καταστροφές στον δασικό πλούτο της χώρας, σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, καμένα κοπάδια, καταστροφή σπιτιών και αγροτικού κεφαλαίου, μα πάνω από όλα τις απώλειες ανθρώπινων ζωών - πραγματικά εγκλήματα!
Οι μεγάλες καταστροφές σε πολλά προϊόντα και περιοχές από τα καιρικά φαινόμενα θα αποζημιωθούν -όχι όλες και όχι στο 100%- από τον ΕΛΓΑ, μετά από πολλούς μήνες. Οι ασθένειες που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, περονόσπορος στα αμπέλια-σταφίδα, φουζικλάδιο στα μήλα, παρά τα μέτρα που πήραν οι αγρότες, όπως οι περισσότεροι ψεκασμοί που ανέβασαν το κόστος παραγωγής, η ακαρπία στην ελιά δεν θα αποζημιωθούν ούτε από τον ΕΛΓΑ ούτε καν από τις ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ).
Την ίδια ώρα ο νέος Υπουργός ΑΑΤ ανακοινώνει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για έναν ΕΛΓΑ που θα λειτουργεί όπως η ασφάλιση των αυτοκινήτων, με ένα υποχρεωτικό πλάνο ασφάλισης το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στα ασφάλιστρα γεωργών και κτηνοτρόφων και από κει και πέρα θα ασφαλίζονται περισσότερα ζημιογόνα αίτια μόνο εφόσον οι ασφαλισμένοι πληρώνουν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές. Η Κυβέρνηση δεν θα δίνει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ επειδή όπως λέει το απαγορεύει η Ε.Ε.  Η νέα ΚΑΠ θα φέρει σε ακόμα χειρότερη θέση την πλειοψηφία των συναδέλφων καθώς αυτή σχεδιάζεται και υλοποιείται με κριτήριο τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια, ενώ οι όποιες ενισχύσεις πρόκειται να δοθούν με μεγάλη καθυστέρηση.
Ακούμε ευχολόγια για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, βαρύγδουπες δηλώσεις για τους νέους αγρότες, σχέδια επί χάρτου για την “κλιματική κρίση”, όμως δεν ακούμε το πιο ουσιαστικό που είναι τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν βιώσιμο εισόδημα ώστε να συνεχίσουν την καλλιέργεια τους νέοι και παλιοί αγρότες, μέτρα προστασίας της παραγωγής με ευθύνη του κράτους, έργα υποδομών (σχολεία, κέντρα υγείας, αθλητισμός πολιτισμός κ.λπ.) στην ύπαιθρο που να υποστηρίζουν την παραμονή της αγροτικής οικογένειας στα χωριά.
Η οργή και αγανάκτηση που εξαντλείται στο καφενείο και στο facebook, η απογοήτευση που οδηγεί σε αδράνεια δεν θα μας δώσουν καλύτερο εισόδημα, δεν θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, δεν θα φέρουν δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Δίνουμε βροντερό «παρών» στη συγκέντρωση στη ΔΕΘ» καταλήγει η Επιτροπή καταθέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass