Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 9:00

Κηδεύεται ο 39χρονος αστυνομικός Θωμάς Κατσαμάκας

Σε ηλικία 39 ετών απεβίωσε ο υπαστυνόμος Β’ Θωμάς Κατσαμάκας. Ο 39χρονος αστυνομικός και πατέρας δύο παιδιών υπηρετούσε σε υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Νοτιοανατολική Αττική, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Λάρισας. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ναό από τις 11.30 π.μ., ενώ παράκληση της οικογενείας είναι αντί στεφάνων να προσφερθούν τα χρήματα στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Συγκέντρωση σχολικών ειδών
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία ανέλαβε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με στόχο να είναι πάντα κοντά στους πολίτες και τους μαθητές του.
Η δράση προβλέπει τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που τα έχουν ανάγκη, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να τα αγοράσουν. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στιλό, χαρτικά, τετράδια, γόμες, μαρκαδόροι, χάρακες, μπογιές, σχολικά βοηθήματα και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής, τα οποία θα παραδοθούν στις δικαιούχους οικογένειες με απόλυτη εχεμύθεια. Παρακαλείται τα παραπάνω να είναι είτε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση είτε καινούρια.
Η συλλογή θα γίνεται υπό τον συντονισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, καθημερινά και για όλη τη σχολική χρονιά, από τις 9.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Τα σχολικά είδη θα διανεμηθούν σε οικογένειες που τα χρειάζονται.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
* Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Φρόσω Καρκαβανίδου: 6930-077.899
* Γραφείο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη: 2493-025.440
* Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ελασσόνας: 2493-022.676.

 

Στις 9 Σεπτεμβρίου η μεγάλη γιορτή των Μαθηματικών
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΕΜΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, πραγματοποιείται σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στον χώρο του Κηποθέατρου Λάρισας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή των Μαθηματικών έχουν προσκληθεί μαθητές, εκπαιδευτικοί και κηδεμόνες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα απονείμει τιμητικά διπλώματα στους διακριθέντες μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του νομού στους διαγωνισμούς Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, μικρός Ευκλείδης και Πυθαγόρας. Παράλληλα θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις σε μαθητικές ομάδες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες της ΕΜΕ και διεθνή γεγονότα (Συνέδριο, Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα κ.λπ.).
Η εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Θεσσαλίας και του EUROPΕ DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Βραδιά πολιτισμού και γλεντιού στην Κοιλάδα
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ «ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2023»

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου μεταφέρονται τελικά όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Θεοτόκεια 2023» που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοιλάδας Λάρισας ‘’ο Φάρος’’ στην πλατεία, αφού οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για μεθαύριο Πέμπτη αναβάλλονται λόγω καιρού.
Αναλυτικά λοιπόν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από τις 9.30 μ.μ. το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο ξεκινώντας με την ορχήστρα του Κώστα Δεδούση σε ένα λαϊκοδημοτικό χορευτικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει live με την Banda Entopica, ενώ θα χορέψουν και παραδοσιακά συγκροτήματα. Η Banda Entopica έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, εκεί είναι η έδρα τους, εκεί γνωρίστηκαν και έφτιαξαν την μπάντα.
Είναι όλοι Βορειοελλαδίτες με προϋπηρεσία σε άλλα γκρουπ και άλλα είδη μουσικής, αυτό που παίζουν όλοι μαζί, όμως, είναι ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής με κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι. Οι ήχοι της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου δημιουργούν ένα συναρπαστικό χαρμάνι χορευτικών ρυθμών, κάποιες φορές εκστατικών, με τραγούδια από κάθε περιοχή αλλά και δικές τους συνθέσεις που ξεσηκώνουν όπου κι αν παίξουν.

 

Εκδρομή Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η Αρωγή»
*ΑΠΟ 17 ΩΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αρωγή» διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους της Μικτής χορωδίας 6ημερη εκδρομή σε Βελιγράδι -Βουδαπέστη - Βιέννη στις 17 - 22/10/2023 οδικώς.
Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.
Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα γίνουν επισκέψεις στο Βελιγράδι στον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Σάββα, στο κάστρο Καλέμεγκνταν κ.α., στη Βουδαπέστη στην πλατεία Ηρώων, στον ναό του Αγίου Στεφάνου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας με την όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, στο ογκώδες μπαρόκ Κοινοβούλιο, στις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη, στο κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στον πύργο τον Ψαράδων, στο Γοτθικό Ναό ΜΑΤΥΑΣ κ.α. Στη Βιέννη θα γίνουν επισκέψεις στα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, στην Ρίγκ Στράσσε στην Όπερα, στο Κοινοβούλιο, στο Κρατικό Θέατρο κ.α.
Η εκδρομή περιλαμβάνει, μετακινήσεις με σύγχρονο λεωφορείο.
3 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη και 2 δύο διανυκτερεύσεις στο Βελιγράδι σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή, συνοδό εκδρομής και τοπικούς ξεναγούς σε Βελιγράδι Βουδαπέστη και τη Βιέννη, ασφάλεια αστικής ευθύνης, περιηγήσεις – ξεναγήσεις, δεν περιλαμβάνει εισόδους σε μουσεία, προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη κ.λ.π.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής θα ανακοινωθεί σύντομα.
Τιμή συμμετοχής 450 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στο τηλέφωνο 6937-287.172 κ. Κουκούλης Γιώργος.

 

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 7.45 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λαρισαίων με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η ακύρωση της με αρ. 155/2021 απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με τη Διαχείριση κτιριακού αποθέματος ιδιοκτησιών στο ΚΧ871 (Ο.Τ. που εμπεριέχει το Αρχαίο Θέατρο), η έγκριση μνημονίου συνεργασίας με τους συμμετέχοντες εταίρους, για τη σύσταση Χωρικής Αρχής για τη διοίκηση και διαχείριση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων, ετών 2021 – 2027, η Υποβολή πρότασης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Θεσσαλία 2021 - 2027, για την Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Λαρισαίων, για την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, ο καθορισμός ιδιαίτερου χώρου δικαιώματος ταφής αποκλειστικά των μελών της Εβραϊκής Κοινότητας Λάρισας, στο Παλαιό Κοιμητήριο Λάρισας), σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Επισκευή κτιρίου για τη στέγαση του 55ου Νηπιαγωγείου» κ.α., έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Προσκήνιο Πολιτισμού - Υποδομές» κ.α.

 

Αιμοδοσία στην πλατεία Ταχυδρομείου
Υπαίθρια εβδομαδιαία αιμοδοσία διοργανώνεται από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες αίματος. Η αιμοδοσία διοργανώνεται από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και του Δήμου Λαρισαίων, στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

 

Το Συμβούλιο Λάρισας Αποστράτων Αξιωματικών
Συγκροτήθηκε σε σώμα το τοπικό συμβούλιο του Παραρτήματος Λάρισας, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), για την περίοδο 2023-2026, με την παρακάτω σύνθεση: Συνταγματάρχης (ΤΘ) ε.α. Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Πρόεδρος, Λοχαγός (ΠΒ) ε.α. Στέφος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος – Ταμίας, Λοχαγός (ΠΖ) ε.α. Γιώτας Σωτήριος – Γραμματέας, Συνταγματάρχης (ΠΖ) ε.α. Μελαχροινός Κωνσταντίνος, Μέλος Συνταγματάρχης (ΠΖ) ε.α. Ζιώγας Γεώργιος, Μέλος.

 

Ακύρωση εξετάσεων θεωρίας
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Λάρισας ανακοινώνεται ότι ακυρώνονται οι εξετάσεις θεωρίας που προγραμματίστηκαν για σήμερα 5 Σεπτεμβρίου διότι δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη παράταση από το Υπουργείο Μεταφορών που αφορά στον εξοπλισμό των αιθουσών (τηλεόραση, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.).

Αιμοδοσία στην Αγιά
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 π.μ. ως τη 1:00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

 

Η Υπαίθριος Ζωή ταξιδεύει  στη Χίο
Η Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει εκδρομή στη Χίο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου «Εκδρομή στη Χίο με το αριστοκρατικό και ναυτικό παρελθόν, τις θαυμάσιες παραλίες, τον υπέροχο κάμπο, και τα παλιά πετρόχτιστα αρχοντικά». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Συλλόγου, Μανδηλαρά 5β από Δευτέρα έως Παρασκευή 7-9 μ.μ., τηλ. 2410-250.818.

 

Υπαίθρια αιμοδοσία στην Πλ. Ταχυδρομείου
παίθρια εβδομαδιαία αιμοδοσία διοργανώνεται από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες αίματος. Η αιμοδοσία διοργανώνεται από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και του Δήμου Λαρισαίων, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου
Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Λάρισας μαζί με την Ομοσπονδία (ΠΟΠΣ) συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου. Καλούνται τα μέλη που επιθυμούν να μετάσχουν στη συγκέντρωση να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-535.541 (Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 11.00 με 13.00). Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με λεωφορείο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass