Αποδομώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις για τα ΑμεΑ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 10:45

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά παρουσιάστηκε χθες βράδυ το νέο μυθιστόρημα του Λαρισαίου οικονομολόγου και συγγραφέα Νίκου Φασούλα με τίτλο «Το σκληρό παιχνίδι της ζωής». Ένα μυθιστόρημα κοινωνικού χαρακτήρα που ξεχωρίζει γιατί βασίζεται σε αληθινά βιώματα του συγγραφέα.


Δύο κόσμοι, ο κόσμος της αναπηρίας και ο κόσμος της «αρτιμέλειας», εκφρασμένοι στα πρόσωπα δύο νέων ηρώων, συναντώνται και μια δυνατή ερωτική ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται.
Όπως τόνισε και ο ίδιος κατά τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του, στόχος είναι να περάσει στον αναγνώστη ένα βαθύτερο μήνυμα κατά των στερεοτύπων-προκαταλήψεων της αναπηρίας και του φόβου που αυτή προκαλεί, λόγω της άγνοιας που υπάρχει. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις όπως ο φόβος απέναντι στην αλήθεια, που κάνει σύμμαχο το ψέμα, ο πόνος της απόρριψης και της ανθρώπινης απώλειας, η αλαζονεία και η έπαρση που καμιά φορά κυριαρχούν μέσα μας και μας κάνουν αρνητικούς απέναντι σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που θα θέλαμε εμείς για τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Σχολιασμό των κειμένων έκανε ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης. Αποσπάσματα διάβασαν η Κατερίνα Μαργούδα - ερασιτέχνης ηθοποιός και Παναγιώτα Τσιανογιάννη - δικηγόρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass