Ξαναχτύπησε ο «φούρναρης» από τον Πυργετό

ΑΓΝΩΣΤΟΣ… «ΨΗΝΕΙ» ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 13:00

Τη μία ως φούρναρης από τον Πυργετό και την άλλη ως φούρναρης από τη Ραψάνη, ένας άγνωστος απατεώνας καταφέρνει να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες... «ψήνοντας» υποψήφια θύματα με το πρόσχημα της πώλησης οχημάτων, άλλοτε τρακτέρ και άλλοτε αυτοκινήτου.


Σε κάθε περίπτωση, ο άγνωστος -προς το παρόν- απατεώνας επικαλείται τα στοιχεία υπαρκτού προσώπου και επαγγελματία της περιοχής του Δήμου Τεμπών και μάλιστα, για να γίνει πειστικός, στέλνει φωτογραφίες με το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του αληθινού επαγγελματία της περιοχής.
Ο οποίος, ως υπαρκτό πρόσωπο, στο πλαίσιο της διερεύνησης των απατών -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»-, ερωτήθηκε σχετικά από την ΕΛ.ΑΣ. για να διευκρινίσει ότι πριν από μερικούς μήνες, ένας άλλος άγνωστος με δόλιο τρόπο κατάφερε να του αποσπάσει στοιχεία της ταυτότητάς του αφού νωρίτερα αποπειράθηκε να εξαπατήσει και τον ίδιο.
Όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, ο απατεώνας, με τα αληθινά στοιχεία του επαγγελματία της περιοχής, έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση τρίτων. Με τον υπαρκτό επαγγελματία να βρίσκει τον μπελά του, αφού θύματα του απατεώνα απευθύνονται στο κατάστημά του και του ζητάνε... εξηγήσεις.
ΑΛΛΟΤΕ ΤΡΑΚΤΕΡ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αναλυτικότερα, η πρώτη περίπτωση απάτης που καταγράφηκε στις 25 Αυγούστου με δράστη τον... «αρτοποιό» του Πυργετού αφορούσε κάτοικο χωριού του Δήμου Τεμπών, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να αγοράσει γεωργικό ελκυστήρα με αφορμή αγγελία στον ιστότοπο «Facebook-Marketplace».
Ο υποψήφιος αγοραστής επικοινώνησε, αρχικά μέσω εφαρμογής (Messenger) και στη συνέχεια τηλεφωνικά με τον πωλητή, ο οποίος του συστήθηκε με τα αληθινά στοιχεία του επαγγελματία, παραπέμποντας ωστόσο στο ψεύτικο προφίλ στο Facebook.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αγορά του τρακτέρ, με τον υποψήφιο αγοραστή να καταθέτει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Στη συνέχεια, ο απατεώνας έπεισε τον θύμα του, να καταθέσει στον ίδιο λογαριασμό, το επιπλέον χρηματικό ποσό των 3.663 ευρώ, με το σκεπτικό να εκδώσει τιμολόγιο καθότι τις επόμενες ημέρες, λόγω θερινών διακοπών, θα έκλεινε το λογιστήριο του... «αρτοποιείου». Με τον υποψήφιο αγοραστή να διαπιστώνει, εκ των υστέρων, πως έχασε 4.163 ευρώ καταγγέλλοντας την απάτη σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών που ερευνά την υπόθεση.
Στη δεύτερη απάτη, που καταγγέλθηκε προχθές, ο απατεώνας συστήθηκε ως... φούρναρης από τη Ραψάνη Λάρισας και μάλιστα, για να γίνει πειστικός στο υποψήφιο θύμα του, του απέστειλε μέσω της εφαρμογής «Viber» φωτογραφία με την ταυτότητα του αληθινού επαγγελματία,
Ο 57χρονος υποψήφιος αγοραστής επικοινώνησε με τον «αρτοποιό», με αφορμή αγγελία πώλησης αυτοκινήτου στο ψεύτικο προφίλ στο Facebook. Απατεώνας και υποψήφιος αγοραστής άρχισαν να επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνυμάτων στην εφαρμογή «Viber», με τον απατεώνα να στέλνει φωτογραφία την ταυτότητα και τον 57χρονο να πείθεται. Έτσι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το ποσό αγοράς του αυτοκινήτου, όπως και για τον τόπο παράδοσής του.
Όμως, ο απατεώνας, με το πρόσχημα φορολογικού προβλήματος ως προς τη μεταφορά του οχήματος και με αφορμή το γεγονός ότι έπρεπε να του κατατεθεί κάποιο χρηματικό ποσό, μέσω «Viber» έστειλε στον 57χρονο ένα παραπλανητικό φωτοαντίγραφο απόδειξης τραπεζικής συναλλαγής.
Στο οποίο εμφανιζόταν μια ιδιωτική εταιρεία να έχει καταθέσει 3.100 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού προσώπου του 57χρονου. Με προϋπόθεση την επιστροφή του χρηματικού ποσού και την αποστολή σε φωτογραφία την αστυνομική ταυτότητα του 57χρονου στον απατεώνα, το υποψήφιο θέμα πείστηκε για την ορθότητα της συναλλαγής και έτσι κατέθεσε 3.100 ευρώ σε λογαριασμό του απατεώνα.
Ο απατεώνας, κατά τη συνήθη πρακτική, διέκοψε στη συνέχεια κάθε συνομιλία, με τον 57χρονο να μεταβαίνει ο ίδιος σε χωριό του Δήμου Τεμπών προκειμένου να εντοπίσει τον επαγγελματία που δήθεν πωλούσε το αυτοκίνητο. Για να διαπιστώσει, δυστυχώς για τον ίδιο, ότι εξαπατήθηκε «χάνοντας» 3.100 ευρώ, με τον αληθινό επαγγελματία της περιοχής να τον διαβεβαιώνει πως ουδέποτε πωλούσε αυτοκίνητο και πως ο απατεώνας χρησιμοποιεί τα στοιχεία της ταυτότητάς του για να εξαπατά τρίτους.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass