Πλημμύρισαν με χαμόγελα οι Παιδικοί Σταθμοί

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ, ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 12:15

Με γλυκίσματα, χειροποίητες κάρτες και παγουρίνο υποδέχτηκαν οι παιδαγωγοί και εργαζόμενοι, τους λιλιπούτειους φιλοξενούμενους στους 27 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Πρώτη μέρα χθες και οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους πέρασαν το κατώφλι των Παιδικών Σταθμών για τον καθιερωμένο αγιασμό. Άλλα στην αγκαλιά και άλλα κρατώντας το χέρι των γονιών τους γνωρίστηκαν με τους συμμαθητές τους, αλλά και τον χώρο που θα περνάνε δημιουργικά την καθημερινότητά τους. Κάποια με χαρά και λαχτάρα για να ανταμώσουν τους περσινούς συμμαθητές τους, άλλα διστακτικά, και άλλα με δάκρυα στα μάτια, αφού για πρώτη φορά έφευγαν από το σπίτι.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης τέλεσε τον αγιασμό στον 15ο Παιδικό Σταθμό, στη συνοικία των Αμπελοκήπων, παρουσία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Δεληγιάννη, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και του προσωπικού.


Ο δήμαρχος Λαρισαίων σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης των οικογενειών των Λαρισαίων με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και το προσωπικό τους και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη μείωση παιδιών με την καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, ανταποκρίθηκε άμεσα και με εξαιρετικά αποτελέσματα. «Πολύ γρήγορα διαμορφώσαμε ειδικό πλαίσιο ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν μικρότερης ηλικίας παιδιά, αφού τα 4χρονα μπήκαν στη δημόσια εκπαίδευση. Φροντίσαμε οι δομές να είναι κατάλληλες, οπως και το προσωπικό, ενώ δώσαμε και μεγάλη βαρύτητα στη σίτιση των παιδιών με πιστοποιημένα μαγειρεία» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στην ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων που κατατέθηκαν, στην ανάπτυξη πολλών βρεφικών τμημάτων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και στη λειτουργία Παιδικού σταθμού με απογευματινό ωράριο.
«Οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί υποδέχονται τα παιδιά σε αναβαθμισμένο περιβάλλον. Ο Παιδικός Σταθμός της Ανθούπολης, ο τελευταίος που έγινε είναι ένα κόσμημα για τη Λάρισα. Η εμπιστοσύνη μας με την κοινωνία χτίστηκε χρόνο με τον χρόνο. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στις οικογένειες.
Το καλοκαίρι λειτούργησε βρεφονηπιακός για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να κρατήσει κάποιος τα παιδιά τους, έτσι και τώρα στη διάρκεια της χρονιάς θα λειτουργήσει σταθμός με απογευματινή ζώνη για όσους δεν εργάζονται μόνο πρωί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Απ. Καλογιάννης. Τέλος, αναφέρθηκε και στις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν μέσω ΕΣΠΑ προκειμένου να στελεχωθούν οι Παιδικοί Σταθμοί.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας σχολιάζει το γεγονός ότι και φέτος πολλές οικογένειες δεν κατόρθωσαν να πάρουν το voucher, καταγγέλλει τη νκυβερνητική πολιτική, ενώ στρέφει τα βέλη της και στη Δημοτική Αρχή της Λάρισας για τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών.
Μεταξύ άλλων σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Τα τροφεία που επιβάλλει η διοίκηση Καλογιάννη (από 50€ έως 70€) απομυζούν από τις λαϊκές οικογένειες κάθε χρόνο 400.000 €. Έτσι, φτάσαμε στον Σεπτέμβρη να εκκρεμούν και πάλι εκατοντάδες περιπτώσεις βρεφών (περίπου 200) που θα ψάχνονται μέχρι τον Οκτώβριο για να στριμωχτούν σε κάποια δομή πολύ πιο μακριά από την κατοικία τους, ενώ ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση.
Για άλλη μια χρονιά, το ωράριο ελαστικοποιείται (με την απογευματινή εργασία, και την αυγουστιάτικη λειτουργία), εντατικοποιείται η εργασία, καθώς η αντιστοιχία είναι 1 εργαζόμενος για 30 βρέφη, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα και να μετατρέπεται η προσχολική αγωγή σε «πάρκινγκ» παιδικών ψυχών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Από τους 300 εργαζόμενους που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας των 27 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, σήμερα απασχολούνται περίπου 200 και εφαρμόζονται διαφορετικές εργασιακές σχέσεις (μόνιμοι, 8μηνα, ΕΣΠΑ, μαθητεία, κ.ά.), ενώ οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο κεντρικό μαγειρείο και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές δίνουν αγώνα δρόμου για να ετοιμάσουν καθημερινά πάνω από 1.200 μερίδες φαγητού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί τους γονείς και τους εργαζόμενους στις δομές να μη συμβιβαστούν με αυτήν την «κανονικότητα»».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass