Ο Τύρναβος γιορτάζει την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους

Με την αναπαράσταση της μεγάλης πομπής στην Κεντρική πλατεία την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2023 14:14

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους

το 1881 με την αναπαράσταση της μεγάλης πομπής στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Τυρνάβου με την συνεργασία του tirnavospress.gr έχει προγραμματίσει διήμερο εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 18:30 στο Λουσφάκι Τυρνάβου στο φυλάκιο όπου υπάρχει ο ιστός με την σημαία ύψους 9 μέτρων. Στον ιστορικό αυτό χώρο θα γίνει επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα, της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου π. Γεωργίου και Ιερέων της περιοχής. Την έπαρση της σημαίας θα τιμήσουν μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας. Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 11.00 διοργανώνεται μια σημαντική Ημερίδα με θέμα «Ο Τύρναβος μέχρι την Απελευθέρωση» «με πολύ αξιόλογους ομιλητές όπως ο Αντγος ε.α. και Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΕΘΑ, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπυρίδων Μπελεγρατης γεωστρατηγικός αναλυτής και ο ερευνητής συγγραφέας του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανός, ενώ θα συμμετέχει και ομάδα εισηγητών του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, μαθητές και απόφοιτοι υπό την εποπτεία της Διευθύντριας Κωνσταντίνας Πατσή. Το απόγευμα στις 19.00 θα ξεκινήσει από την ιστορική γέφυρα του Τυρνάβου η μεγάλη πομπή σε αναπαράσταση της Εισόδου του Ελληνικού Στρατού στον Τύρναβο το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 1881 που σήμανε την απελευθέρωση της πόλης μετά από 458 χρόνια σκλαβιάς.
Επικεφαλής της πομπής θα είναι η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου της κ. Θέμη Σαμαντζή, ενώ θα ακολουθεί άγημα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας, σύλλογοι από όλο τον Δήμο Τυρνάβου με παραδοσιακές στολές, αντιπροσωπείες αθλητικών ομάδων, σωματείων, πρόσκοπων και εθελοντών. Η πομπή θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει η Επίσημη Δοξολογία, θα γίνουν ομιλίες - χαιρετισμοί και μετά τον Εθνικό Ύμνο θα ακολουθήσουν χορευτικά από τους Συλλόγους.
Ο Δήμος Τυρνάβου συνδιοργανώνει με το tirnavospress.gr και τον Εκπαιδευτικό όμιλο φίλων ιστορίας ΓΕΛ Τυρνάβου για δεύτερη χρονιά και γιορτάζει την απελευθέρωσή του, τιμώντας την ημέρα αυτή με μεγάλη επισημότητα και λαμπρότητα την αναπαράσταση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass