«Μπουτίκ ξενοδοχείου δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο»

Καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2023 13:10

«Η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να αποδεσμεύσει τον κοινόχρηστο χώρο Κ.Χ. 871 πέριξ του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου μετατρέποντάς τον σε Ο.Τ. για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα…» καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: « Η διοίκηση Καλογιάννη προσπαθεί να ολοκληρώσει το έγκλημα και φέρνει άρον άρον στη λήξη της θητείας την προσεχή Τετάρτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ), αυτό που επιδιώκει τα τελευταία εννιά χρόνια. Τη μόνιμη περιχαράκωση του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου, του σημαντικότατου αυτού μνημείου, από την καρδιά της πόλης. Βεβαίως και δεν αρκεί η απαλλοτρίωση του ΚΧ867Γ που βρίσκεται μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο για την ανάδειξή του.
Πιο συγκεκριμένα προσπαθεί να αποδεσμεύσει τον κοινόχρηστο χώρο ΚΧ 871 πέριξ του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου μετατρέποντάς τον σε Ο.Τ. για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πρόκειται για τα τρία ακίνητα αριστερά του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, όπως και για έξι ακίνητα δεξιά στην οδό Φιλελλήνων. Μάλιστα με βάση το ΦΕΚ, το σχέδιο του 2014 προβλέπει τη δημιουργία ‘’Μπουτίκ Ξενοδοχείου’’ άνω των 40 κλινών με ντεκόρ το Αρχαίο Θέατρο.
Τα κτίρια που προτείνονται να συμπεριληφθούν στην άρση απαλλοτρίωσης, αλλά και τα υπόλοιπα στο μέτωπο Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Παπαφλέσσα δεν είναι αξιόλογα από αρχιτεκτονικής άποψης, είναι ιδιαίτερα αλλοιωμένα ακόμη και τα ελάχιστα μορφολογικά χαρακτηριστικά αυτών των κτιρίων.
Άρα το σκεπτικό της δημοτικής αρχής για διατήρηση αυτών των κτισμάτων δεν εκπορεύεται από ενδιαφέρον για το κτιριακό απόθεμα της πόλης, αλλά από την ανάγκη να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα και να γλιτώσει χρήματα από το ΄΄Πράσινο Ταμείο΄΄, τον μηχανισμό δηλαδή του αστικού κράτους που χρηματοδοτεί με το σταγονόμετρο τέτοιες πρωτοβουλίες απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών και απόκτησης Κοινόχρηστων Χώρων και εισπράττεται από τις τσέπες των δημοτών, μέσα από τα διάφορα «πράσινα» χαράτσια που πληρώνουμε στα τέλη καθαριότητας κ.α.
Στον βωμό της προώθησης ανάλογων επιχειρηματικών συμφερόντων προωθεί η δημοτική αρχή Καλογιάννη την αλλαγή του σχεδίου πόλης και την επιβολή όρων δόμησης στον σημαντικότερο Κοινόχρηστο Χώρο της πόλης. Θέλουν το Α’ Αρχαίο Θέατρο ως σκηνικό στα επιχειρηματικά σχέδια που προγραμματίζονται με βάση το ΦΕΚ που άλλαξε τις χρήσεις γης στην περιοχή και όχι πρωταγωνιστή σε έναν ευρύτερο ανασχεδιασμό της περιοχής.
Το ‘’όραμά’’ τους για την πόλη και τους δημότες σταματάει εκεί που αρχίζουν οι στρατηγικές τους προθέσεις για τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής του ευρύτερου κέντρου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, της εστίασης και των μονοπωλιακών επιχειρήσεων του λιανεμπορίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass