Αντάμωσαν για 16η φορά οι Νιβολιανίτες

Πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου στο ορεινό, πανέμορφο και δροσερό Μεγαλόβρυσο *Χοροί, τραγούδια και πραγματικό ξεφάντωμα ως το πρωί

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2023 12:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με μεγάλη -δίχως προηγούμενο- επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο Μεγαλόβρυσο της Αγιάς, το 16ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, με τη βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοβρύσου και της ταβέρνας «Νιβόλιανη», αλλά και την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια που ως στόχο της έχει τη συνάντηση των απανταχού Mεγαλοβρυσιωτών και τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.
Πάνω από χίλιοι άνθρωποι βρέθηκαν στη μεγάλη πλατεία του πανέμορφου αυτού ορεινού χωριού του Κισσάβου και συμμετείχαν σ’ ένα πολύωρο γλέντι που κράτησε ως τις πρωινές ώρες, με πολύ κέφι και χορό, υπό τους ήχους λαϊκοδημοτικής ορχήστρας με τους Γιώργο Δημητρόπουλο και την Αγάθη σε ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα, δημοτικών, λαϊκών και νησιώτικων τραγουδιών.
Χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ, άνοιξε τη βραδιά παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα.
Ο κόσμος πήρε μέρος και σε πλούσια λαχειοφόρο, αποκομίζοντας πολλά και μεγάλα δώρα που πρόσφεραν για το αντάμωμα επιχειρηματίες και έμποροι του νομού.
Ανοιχτό και επισκέψιμο για όλους ήταν το παλιό σχολείο που λειτουργεί ως πολιτιστικός χώρος με λαογραφική έκθεση και έκθεση φωτογραφικού υλικού, μόνιμες, εντυπωσιακές και οι δύο, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της Νιβόλιανης. Πολιτιστικός χώρος που χρόνια τώρα είναι ξακουστός και για τη σχολική αίθουσα που διαθέτει και διατηρεί όπως ακριβώς ήταν στις μέσες δεκαετίες του περασμένου αιώνα.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά σειρά ο γραμματέας και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Γκουράβας και Χρυσόστομος Λάμπρου αντίστοιχα, όπως και ο κοινοτάρχης Ευάγγελος Λάμπρου. Εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον κόσμο για τη συμμετοχή του, προς χορηγούς και δωροθέτες για τη στήριξή τους, ενώ έγιναν αναφορές στις φετινές ως τώρα δράσεις του Συλλόγου, στα σχέδια που υπάρχουν για το άμεσο μέλλον και σε προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν από Δήμο και Περιφέρεια σε υποδομές στο χωριό. Μεταφέρθηκαν, επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα από απόδημους Νιβολιανίτες.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο ιερέας π. Θεόδωρος Κάμπερ, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Αργυρούλης, οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κρανιώτης, Νίκος Τσιαγκάλης, Βασίλης Σμυρλής και Αστέριος Τσιώνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Αγγελάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αναστασίου, Απόστολος Καφετσιούλης, Δημήτρης Κορδίλας και Σοφία Σοφολόγη - Μπαλταγιάννη, πρόεδροι Κοινοτήτων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Ριζούλης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Αγγελάκας, η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων Δημήτρης Σοφολόγης, η γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα και πλήθος υποψηφίων για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass