Συνελήφθησαν τρεις Ρομά για κλοπές

*Από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου * Αναζητείται ο οδηγός του Ι.Χ.

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2023 13:40

Στη σύλληψη τριών Ρομά που κατηγορούνται για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Τυρνάβου, εκτελώντας εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Τρικάλων, μετά και τον τραυματισμό αστυνομικού στην Οιχαλία του

Δήμου Φαρκαδόνας.
Οι τρεις συλληφθέντες ανήκουν σε εξαμελή ομάδα κατοίκων του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο, οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις σπιτιών σε χωριά της Φαρκαδόνας.
Από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί και ένας τέταρτος, 21χρονος Ρομά, επίσης κάτοικος Τυρνάβου, σε βάρος του οποίου επίσης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με την πρόσθετη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αφού φέρεται να είναι ο οδηγός του Ι.Χ. το οποίο παρέσυρε και τραυμάτισε τον αστυνομικό της ΟΠΚΕ Τρικάλων.
Όπως είναι γνωστό, οι πέντε Ρομά επέβαιναν σε ένα Ι.Χ. και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τη σύλληψη -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τραυμάτισαν σοβαρά στο πόδι έναν αστυνομικό, ενώ εμβόλισαν και περιπολικό.
Οι αστυνομικοί το βράδυ της επεισοδιακής καταδίωξης συνέλαβαν έναν 22χρονο επιβαίνοντα στο αυτοκίνητο των δραστών, ενώ για τους άλλους τέσσερις εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Οι πέντε επιβαίνοντας στο Ι.Χ. σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, σε διάστημα ενός μήνα, από 8 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου, διέπραξαν επιπλέον 7 διαρρήξεις στην Οιχαλία και στη Φαρκαδόνα, «προτιμώντας» σπίτια μεταναστών στη Γερμανία και αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 15.750 ευρώ. Διαρρήξεις στις οποίες συμμετείχε και ένας έκτος Ρομά, ηλικίας 26 ετών τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass