Τον Σεπτέμβρη η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ -ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΙΑΡΘΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ 7 ΖΩΝΕΣ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2023 13:35

Του Θανάση Αραμπατζή

Εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά η εφαρμογή της πρώτης φάσης του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, σύστημα που θα παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες της Λάρισας, αλλά και στους επισκέπτες της, το πρώτο εξάμηνο του 2024. Γι’ αυτόν τον λόγο εδώ και λίγο καιρό τοποθετείται νέα κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση που διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για τους Λαρισαίους. Ουσιαστικά όσοι Λαρισαίοι έφυγαν για τα εξοχικά τους αρχές καλοκαιριού θα αντικρίσουν μια νέα εικόνα της πόλης με την επάνοδό τους σ’ αυτή.
Λευκές και κίτρινες γραμμές στο οδόστρωμα, πινακίδες για τη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων, τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, το πάρκινγκ με πληρωμή και για πόσες ώρες επιτρέπεται και άλλες έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης.
Άλλωστε, η πρώτη φάση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης περιλαμβάνει τη δημιουργία περίπου 309 θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης σύντομης διάρκειας (βραχυχρόνια στάθμευση) με πληρωμή, οι οποίες θα διατεθούν για όλους τους χρήστες / επισκέπτες και θα αφορούν τις κάτωθι πέντε οδούς:
* Μανδηλαρά (από Υψηλάντου έως Ανθίμου Γαζή).
* Ηπείρου (από Ανθίμου Γαζή έως Υψηλάντου).
* 28ης Οκτωβρίου (από Κύπρου έως Ηπείρου).
* Παπαναστασίου (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Ηπείρου) και
* Παναγούλη (από Ιουστινιανού έως Πατρόκλου-Κοραή).
Μιλώντας στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας Λάρισας Ντίνος Διαμάντος τόνισε ότι «με το τεράστιο αυτό έργο φιλοδοξούμε να αμβλύνουμε το ζήτημα της στάθμευσης. Κακά τα ψέματα, όποιος μιλά για επίλυσή του το μόνο που κάνει είναι να παραπλανά τους πολίτες. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός, να έχουμε Ανάδοχο και να ξεκινήσει η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην ευρύτερη κεντρική περιοχή της πόλης της Λάρισας. Βέβαια, νωρίτερα, και μέσα στον Σεπτέμβρη, θα αποδοθούν στους πολίτες 309 θέσεις στάθμευσης σύντομης διάρκειας και αφορούν οδούς του κέντρου, Μανδηλαρά, Ηπείρου, 28ης Οκτωβρίου, Παπαναστασίου και Παναγούλη» θα σημειώσει ο κ. Διαμάντος.
Ακολούθως, ρωτήσαμε τον κ. Διαμάντο για τις θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων και για το πόσα αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν σ’ αυτές, με τον Αντιδήμαρχο να σημειώνει ότι: «Σε πρώτη φάση προσδιορίζονται γύρω στις 5.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων μόνιμων κατοίκων που θα είναι διαρθρωμένες σε επτά ζώνες. Ήδη λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την έκδοση «Κάρτας Μόνιμου Κατοίκου» την ώρα που ολοκληρώνεται η κατακόρυφη σήμανση στις οδούς, ενώ θα ανακοινωθεί περαιτέρω η έναρξη λειτουργίας του συστήματος για τους μόνιμους κατοίκους εντός του 2023, αξίζει δε να σημειωθεί ότι η κάρτα μόνιμου κατοίκου του 2023 θα ισχύσει (άπαξ) και για το 2024.
Οι επαγγελματίες και οι υπάλληλοί του στη ζώνη Α’ και Β’, στο κέντρο δηλαδή, θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν - με την έκδοση κάρτας κατά το βασικό ωράριο εργασίας τους. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν προγραμματιστεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο συναντήσεις με τους φορείς εργαζομένων και επαγγελματιών του κέντρου» ανάφερε ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας.
Ο κ. Διαμάντος αναφέρθηκε, επίσης, και στο οικόπεδο πίσω από τα ΚΤΕΛ που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση για κατασκευή τριώροφου υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης 445 θέσεων, ενώ στην επιφάνειά του θα διαμορφωθούν κοινόχρηστοι χώροι και αθλητικές υποδομές, ώστε η νεολαία των Αμπελοκήπων να μη στερηθούν χώρους κοινωνικοποίησης και άθλησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass