Προβληματισμός για την πυροπροστασία

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 14:32

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Χρειάστηκε να γίνει τρίτη πρόσκληση, για να υπάρξει απαρτία και να πραγματοποιηθεί η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, κατά την οποία συζητήθηκαν 20 θέματα ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν ως επί το πλείστον αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμου Φαρσάλων.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, μετά και την απουσία τόσο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαϊτσας Αρσενοπούλου, αλλά και του αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Μπαμπανίκα, με 16 από τους 27 συμβούλους να δίνουν το παρών, στην καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη συνεδρίαση.
Στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους πριν από την συνεδρίαση η κ. Μαρία Ίφου απευθυνόμενη προς τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Νίκο Γκατζόγια, έθεσε το ερώτημα αν έχει προσληφθεί (ως συμβασιούχος) συγγενικό πρόσωπό του, στην υπηρεσία Πρασίνου, σημειώνοντας ότι “το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό”. Επίσης, έθεσε στον Δήμαρχο κ. Μ. Εσκίογλου αν έχει κάποια συγγένεια ο ίδιος με σύζυγο εργολάβου. Ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει μακρινή συγγένεια, ενώ ο αντιδήμαρχος ότι προσλήφθηκε νόμιμα με κάρτα ανεργίας πολλών ετών, όταν ο ίδιος δεν ήταν αντιδήμαρχος Πρασίνου από πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Η κ. Ίφου έθεσε ερώτηση για την άσφαλτο εκτός σταδίου, ότι έχει υποστεί ζημιές και για την πτώση τμήματος του πλατάνου στην πλατεία Βαρουσίου, ζητώντας τον λόγο που δεν ελέγχθηκε νωρίτερα από τον Δήμο. Στο σημείο αυτό ο κ. Εσκίογλου απάντησε ότι είχε ληφθεί δείγμα νωρίτερα από τους γεωπόνους του Δήμου από τον συγκεκριμένο πλάτανο παρατηρήθηκε αρρώστια και έχει σταλεί δείγμα από το Δασαρχείο για περαιτέρω διερεύνηση, ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμα απάντηση.
Ο κ. Ευάγγελος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στο αν έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς του αλσυλλίου Φαρσάλων. Ο κ. Απ. Αναγνώστου διατύπωσε τις ενστάσεις του, για την πυροπροστασία που έχει τοποθετηθεί στο βουνό των Φαρσάλων με τα κανονάκια νερού, και για το αν αυτή επαρκεί σε κατάσταση πυρκαγιάς και εστίασε στην ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης. Επίσης, έθεσε θέμα πυρασφάλειας στα χωριά, με τον αντιδήμαρχο κ. Γούσια να απαντά ότι στα χωριά που ανέφερε ο κ. Αναγνώστου έχουν γίνει οι ζώνες πυρασφάλειας. Όσον αφορά το βουνό ο κ. Γούσιας απάντησε ότι φυλάσσεται σε τρεις βάρδιες και αναφέρθηκε στα κανονάκια νερού και στην πυροπροστασία που υπάρχει σ’ αυτό. Στα μέτρα πυροπροστασίας για τα ακαθάριστα οικόπεδα που δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες αναφέρθηκε η κ. Ιουλία Αγγελακοπούλου, κάνοντας ερώτηση στο αν υπάρχει κάποιος μηχανισμός από τον Δήμο. «Προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες για να καθαρίσουν τα οικόπεδα» σημείωσε ο κ. Χρ. Μπασαγιάννης, συμπληρώνοντας ότι το κόστος καθαρισμού που βεβαιώνεται είναι πολύ χαμηλό και ασύμφορο για τον Δήμο και αγγίζει τα 0,5 ευρώ/τ.μ. με τα οικόπεδα να είναι πάρα πολλά, δηλώνοντας αδυναμία στο να καθαριστούν. Ωστόσο, η κ. Χατζηπλή ανέφερε ότι σε κρίσιμα οικόπεδα που δεν υπήρχε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, έγινε καθαρισμός από τον Δήμο Φαρσάλων. Για το θέμα των ακαθάριστων αναφέρθηκε και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Αν. Λιαπής, λέγοντας ότι αποτελεί μείζων θέμα για τον Δήμο και πρέπει να αποτελέσει ξεχωριστό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Γιάννης Τριάντης αναφέρθηκε στο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ για το θέμα του πλυσίματος των κάδων που τέθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο κ. Χρ. Μπασαγιάννης απάντησε ότι έχουν πλυθεί 2 φορές από τον Μάιο σε πολλά σημεία και υπάρχει πρόγραμμα που ακολουθείται από την υπηρεσία καθαριότητας στην πόλη και στα χωριά μετά από την αποκομιδή των απορριμματοφόρων. Θέμα επικινδυνότητας παλαιών κτιρίων στην πόλη επανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ε. Κατσαούνης, ζητώντας ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες που έχουν γίνει, με τα στελέχη να ζητούν ενημέρωση σε ποια κτίρια αναφέρεται.
Τα θέματα ημερήσια διάταξης ψηφίστηκαν με ορισμένες παρατηρήσεις σε ορισμένα από αυτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass