Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2023 13:00

Νεκρός 53χρονος στον Τύρναβο

Το Σάββατο, το απόγευμα, στον Τύρναβο, βρέθηκε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του, καθώς και 53χρονος ημεδαπός, για τον οποίο, ακολούθως, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

 

Συνελήφθη για παραβίαση του ωραρίου μουσικής

Συνελήφθη, τις μεταμεσονύχτιες προς πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε περιοχή του Δήμου Αγιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως νόμιμος εκπρόσωπος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) και να αναπαραγάγει μουσική, παραβιάζοντας το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων, όπως αυτό ορίζεται από τη σχετική άδεια.Συνελήφθη για ηχορύπανσηΣυνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου, στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) και να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική, πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

 

Χειροπέδες σε φυγόποινο που καταδικάστηκε για κλοπή

Συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.


Παρακλήσεις στο Χαρίσειο Ιδρυμα

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου και τις ημέρες που η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται Ιερές Παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων του «Χαρίσειου Ιδρύματος» η παράκληση προς την Παναγία, 20.30 με 21.30 περίπου.


Παρακλήσεις στο προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγιάς μας. Η μνήμη της τιμάται πανορθοδόξως κι η Χάρη της σκεπάζει όλα τα παιδιά της. Στο πλαίσιο της τιμής προς τη Θεοτόκο, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ξεκινά τις Παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου, με την τέλεση της Μικρής Παρακλήσεως στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών, την Τρίτη 1η Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ. Θα χοροστατήσει ο σεβ. Μητροπολίτης μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Η Ακολουθία θα αναμεταδοθεί από το εκκλησιαστικό τηλεοπτικό κανάλι Orthodoxtv.gr.


Ιερά Αγρυπνία Γιορτής Προόδου του Τιμίου Σταυρού

Σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου και από ώρα 21:00 έως 00:30 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, για τη γιορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού.
Η Ιερά Αγρυπνία θα περιλαμβάνει τις Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου της γιορτής με την τελετή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, τον μικρό Αγιασμό και τη Θεία Λειτουργία.
Προσκαλούνται οι Χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Τρίτης 1η Αυγούστου δεν θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία λόγω της Αγρυπνίας.

 

Μαθήματα Υφαντικής στους Γόννους

Αύριο Τρίτη 1 και μεθαύριο Τετάρτη 2 Αυγούστου θα γίνουν μαθήματα παραδοσιακής υφαντικής με κουρέλια (κουρελούδες) στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών και θα ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα.


Συνέλευση Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρού

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρό, την Τρίτη 1η Αυγούστου και ώρα 10.45, στον χώρο των γραφείων του Συλλόγου στο Καστρί Λουτρό.
Τα θέματα είναι τα εξής: Διοικητικός απολογισμός - προγραμματισμός δράσης και οικονομικός απολογισμός.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τη διεξαγωγή της Συνέλευσης, ορίζεται ότι η επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 6 Αυγούστου, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και χώρο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης.


Προσλήψεις οδηγών στον Δήμο Φαρσάλων

Στην πρόσληψη δύο οδηγών (Δ.Ε.) και έξι συνοδών απορριμματοφόρων (Υ.Ε.) θα προχωρήσει ο Δήμος Φαρσάλων, ο οποίος έχει ανακοινώσει και τη σχετική προκήρυξη.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού.
Τα έντυπα των αιτήσεων μπορούν να τα παραλάβουν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Φαρσάλων ή να τα βρουν στον δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.

 

Οι «Αλησμόνητες Πατρίδες» στην Καππαδοκία

Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση «Αλησμόνητες Πατρίδες» διοργανώνει ταξίδι στην Καππαδοκία, από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου. Μια οκταήμερη ξενάγηση στους τόπους του σήμερα και μια νοσταλγική περιήγηση στους τόπους του χθες.
Μέσα από ένα γεμάτο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούνε τους τόπους των προγόνων τους, από την ομηρική Τροία μέχρι το Προκόπι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου κι από τη Σμύρνη ως τη Σινασό, να επισκεφθούν προσκυνήματα και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να γνωρίσουν τα σύγχρονα πρόσωπα των πόλεων και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό τοπίο της Καππαδοκίας. Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: Ιωάννα Σκενδερίδου: 6974-930.467, Λιάκος Γιώργος: 6977-774.690.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass