Πλήθος προσκυνητών στην Αγ. Παρασκευή Ελασσόνας

Παρακολούθησαν με κατάνυξη -παρά τον καύσωνα- τις εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2023 14:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

«Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, εργασαμένη φερώνυμε, την ομώνυμον σου πίστιν

εις κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευή αθλοφόρε. Όθεν προχέεις ιάματα, και πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών». «Τον ναόν σου πάνσεμνε, ως ιατρείον ψυχικόν ευράμενοι, εν τούτω πάντες οι πιστοί, μεγαλοφώνως τιμώμεν σε, Οσιομάρτυς Παρασκευή αοίδιμε». Τα παραπάνω τροπάρια έψαλαν, ανάμεσα στα άλλα, ντόπιοι ιεροψάλτες πρόσφατα, στο πλαίσιο της θρησκευτικής πανήγυρης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ελασσόνας.
Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε στην εκκλησία που φέρει το όνομά της και που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα από την πέτρινη τοξωτή γέφυρα, κοντά στο παλαιό ιστορικό κτίριο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και πολύ κοντά στη… «γείτονα» εκκλησία της Αγίας Κυριακής. Δεκάδες Ελασσονίτες, ντόπιοι και επισκέπτες, προσκύνησαν την Εικόνα της Αγίας και παρακολούθησαν με κατάνυξη τον πανηγυρικό Εσπερινό, την καθιερωμένη Αρτοκλασία και τη Θεία Λειτουργία, που έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου π. Ευάγγελος Γκανάτσιος. Χαρακτηριστική ήταν η συνεχής προσέλευση του κόσμου που γέμισε το προαύλιο και τους γύρω χώρους, παρά τον καύσωνα των ημερών.  Να θυμίσουμε πως οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής αποτελούν ακόμα ένα «κομμάτι» της ιστορίας και της παράδοσης της Ελασσόνας, «ξυπνώντας» μνήμες στους παλαιότερους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass