Επιθεωρητής ζητά να αφεθεί ελεύθερος

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2023 13:15

Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους θα προσδιορίσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, ζητά ο 62χρονος προφυλακισμένος για την τραγωδία των Τεμπών επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημ. Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε στον εφέτη-ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, αίτηση που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αναμένεται να εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το επόμενο δεκαήμερο και αφού προηγηθεί εισαγγελική πρόταση.
Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Νικολάου επιδιώκει νομικά να απαλλαγεί της προσωρινής κράτησης, αφού προηγήθηκε η προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης, την οποία απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών, τον περασμένο Απρίλιο.
Ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδας της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Χωρητικότητας, με την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του, περασμένα μεσάνυχτα της 30ής Μαρτίου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά από πρόταση του τότε διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου, και τη σύμφωνη γνώμη του εφέτη-ανακριτή, κ. Μπακαΐμη.
Ο Βολιώτης επιθεωρητής του ΟΣΕ αποτέλεσε τον δεύτερο που οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά τον 59χρονο σταθμάρχη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες των δύο αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, με τον συνήγορό του, Γιάνν. Γλύκα, να κάνει λόγο για «μια απόφαση σκοπιμότητας».
Σε βάρος του Επιθεωρητή είχε ασκηθεί δίωξη για τις ίδιες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις, όπως με αυτές που ασκήθηκαν σε βάρος του προφυλακιστέου 59χρονου σταθμάρχη, ενώ παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος, έχοντας, επίσης, την ευθύνη για την τοποθέτηση του άπειρου σταθμάρχη στη νυχτερινή βαριά. Ο 62χρονος Επιθεωρητής κατά την απολογία του και με πολυσέλιδο υπόμνημα αρνήθηκε πως ο ίδιος εισηγήθηκε, αλλά άλλοι αποφάσισαν για τις βάρδιες, «δείχνοντας» επίσης και άλλους ως υπαίτιους για την τραγωδία.
ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Στο μεταξύ και άσχετα από το νέο αίτημα, ο Επιθεωρητής έλαβε ήδη κλήση από τον Εφέτη-Ανακριτή και την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί θα απολογηθεί εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», δεν έχει αλλάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του, ωστόσο έχει επαναπροσδιοριστεί το κατηγορητήριο, αφού πλέον έχει αποσαφηνιστεί ο αριθμός των 181 τραυματιών επιβατών που υπέστησαν σωματικές βλάβες, καθώς τραυματίστηκαν από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.
Στο ίδιο πλαίσιο, κλήση για να απολογηθούν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Βασ. Σαμαράς, όπως και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου 2023 Παν. Χαμηλός και Κων. Παυλόπουλος, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν ενώπιον του κ. Μπακαΐμη τα άλλα τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για διά παραλείψεως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Αναλυτικότερα αύριο Δευτέρα 17 Ιουλίου έχει κληθεί να απολογηθεί ο διευθυντής (από 1η-4-2017 έως και 30ή-9-2021) της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων Κων. Μουρουδέλη. Μεθαύριο Τρίτη 18 Ιουλίου θα απολογηθούν ο νυν διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης Ζαχ. Στουρνάρας και ο γενικός διευθυντής (από 21-3-2017 έως και 15-11-2019) της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ Γρηγ. Σαμπατακάκης. Τέλος, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουλίου αναμένεται να απολογηθεί ο γενικός διευθυντής (από 1η-12-2019 έως και 1η-6-2020) της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ Π. Πανόπουλος, ενώ θα προηγηθεί η απολογία του κ. Νικολάου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass