Ψήθηκε στους 43 βαθμούς η Λάρισα!

*ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΑΙΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ *ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ *Η ΠΟΛΗ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ «ΠΑΓΩΝΕΙ», ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ, ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2023 13:26

Της Νατάσας Πολυγένη
Καμίνι και χθες η Λάρισα με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» ανεβαίνοντας ακόμη και πάνω από τους 43 βαθμούς Κελσίου! Η θερμότερη μέρα του καύσωνα στη Λάρισα όμως, πέρασε σαν μια μέρα όπως άλλες οι υπόλοιπες. Συνηθισμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες οι πολίτες, το

διαχειρίστηκαν με απόλυτη ψυχραιμία παίρνοντας ασφαλώς τα μέτρα τους. Το ίδιο και οι υπηρεσίες και αρκετές επιχειρήσεις που τροποποίησαν το ωράριο λειτουργίας τους για τις δύσκολες ώρες του μεσημεριού.
Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» δεν λειτούργησε χθες για την προστασία των παιδιών από τον καύσωνα «Κλέων», ωστόσο οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων λειτούργησαν κανονικά, αφού είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τις συνθήκες για την ασφαλή παραμονή των παιδιών. Τα γραφεία της Μητρόπολης επίσης δεν λειτούργησαν χθες, ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος είχε ενημερώσει τους γιατρούς και τους πολίτες ότι λόγω καύσωνα η Γραμματεία του Συλλόγου θα λειτουργούσε μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν ντελίβερι σταμάτησαν στις 12, όπου ήδη ο υδράργυρος είχε φθάσει στους 38 βαθμούς υπό σκιά, για να ξεκινήσουν πάλι αργότερα το απόγευμα. Οι έχοντες πάντως εξωτερικές εργασίες σε έργα στην πόλη, αλλά και σε οικοδομές σε πολλές περιπτώσεις χθες ήταν στη θέση τους, παρά την υψηλή θερμοκρασία, και απλά σχόλασαν νωρίτερα.
Η χθεσινή μέρα και νύχτα ήταν αρκετή δύσκολη πάντως. Καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό και ένα μπουκαλάκι νερό ήταν τα απαραίτητα αξεσουάρ για όσους κυκλοφόρησαν χθες στην πόλη, αν και ομολογουμένως η κίνηση ήταν υποτονική. Βοήθησαν βέβαια και οι ειδικές συνθήκες που ίσχυσαν για τη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων και έτσι πολλοί παρέμειναν στη δροσιά του σπιτιού τους. Όσοι είχαν δουλειές στο κέντρο φρόντισαν να τις ολοκληρώσουν πριν το μεσημέρι, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν «διαλείμματα» μπαίνοντας σε κλιματιζόμενα καταστήματα. Το μεσημέρι η κίνηση οχημάτων και πολιτών ήταν ανύπαρκτη και το μόνο που άκουγε κάποιος ήταν ο ήχος των μονάδων κλιματισμού και τα τζιτζίκια.
Όπου φύγει φύγει…
Για τους διαθέτοντες εξοχικά στα κοντινά παράλια ή στα ορεινά η χθεσινή ημέρα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φύγουν μία ημέρα νωρίτερα και να απολαύσουν δροσερές βουτιές ή το δροσιά του βουνού. Αρκετοί μάλιστα εγκατέλειψαν τη «φλεγόμενη» πόλη από την Πέμπτη το απόγευμα.
«ΚΑΥΤΗ» ΠΟΛΗ…
«ΠΑΓΩΜΕΝΗ» ΑΓΟΡΑ
Ο καύσωνας έβαλε άλλη μια τρικλοποδιά στον εμπορικό κόσμο της πόλης. Απογοητευμένοι οι έμποροι που μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις περίμεναν πώς και πώς τις εκπτώσεις για να δουλέψουν και έκαναν ποδαρικό με τον υδράργυρο στα ύψη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, η αγορά πάγωσε για μια ακόμα φορά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που κρατά τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα. «Κίνηση δεν υπάρχει. Όταν ο άλλος δεν βγαίνει από το σπίτι του λόγω ζέστης, θα βγει για να ψωνίσει; Δυστυχώς η εκκίνηση των εκπτώσεων συνέπεσε με τον καύσωνα» σημειώνει και καταλήγει προτρέποντας τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 16 Ιουλίου, θεσμοθετημένη μέρα με ανοιχτά καταστήματα, αφού και το Σάββατο θα είναι κλειστά, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους καταναλωτές.
Πάντως, ας μη βιαστούν να χαρούν όσοι ακούν για μελτεμάκια ή για πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή, αφού και πάλι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους καυτή αναμένεται και η επόμενη εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα φλερτάρουν με το 40άρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass