Αιματηρή καταδίωξη, με νεκρό 20χρονο από σφαίρα αστυνομικού

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 45ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2023 15:06

Αιματηρή κατάληξη είχε χθες το μεσημέρι η καταδίωξη ενός νεαρού που -σύμφωνα με

αποφυλακιστήριο που έφερε πάνω του- φέρεται να είναι 20χρονος Σύριος υπήκοος, ο οποίος έπεσε νεκρός έχοντας πυροβοληθεί από αστυνομικό που υπηρετεί σε Τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Κάτω από συνθήκες που ερευνούν οι διωκτικές αρχές, ο 20χρονος, που σημειωτέον ήταν άοπλος, ενώ προσπαθούσε πεζός να διαφύγει της σύλληψης από απόσταση μεγαλύτερη του ενάμισι μέτρου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, από τον αστυνομικό που τον καταδίωκε δέχτηκε μια σφαίρα από την αριστερή πλευρά του σώματος κάτω από τη μασχάλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα διαμπερές, θανατηφόρο τραύμα. Σύμφωνα με την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., ο 20χρονος κινούνταν στην Εθνική Οδό (ΠΑΘΕ) και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη οδηγώντας ένα αγροτικό αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από την Αθήνα. Έτσι, ξεκίνησε η καταδίωξη με τον 20χρονο να κάνει αναστροφή στον κόμβο της Νίκαιας και να κατευθυνθεί στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα. Στον κόμβο του Κιλελέρ κατευθύνθηκε στον παράδρομο και μέσω του Ν. Περιβολίου έφτασε στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κιλελέρ. Εκεί φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο, εκτράπηκε της πορείας του και έτσι το αγροτικό κατέληξε σε αυλή σπιτιού.

ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ
Ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, με τον 45χρονο αστυνομικό να τον ακολουθεί στην αυλή της μονοκατοικίας και στην προσπάθεια να περάσει τον φράχτη του μπαχτσέ, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ο 45χρονος πυροβόλησε τον 20χρονο, μία φορά, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κατά την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο 20χρονος φέρεται να έχει βληθεί «με μια βολή», καθώς η σφαίρα φαίνεται να έχει πύλη εισόδου από την αριστερή πλευρά κάτω από τη μασχάλη και πύλη εξόδου από τη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς τα κάτω.
Ωστόσο, όλα θα αποσαφηνιστούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, τόσο ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας Απ. Τζαμαλής όσο και ο ιατροδικαστής Λάρισας Χρ. Κραβαρίτης, αλλά και στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών. Αργά χθες βράδυ, ο 45χρονος αστυνομικός και με την ολοκλήρωση της απολογίας του, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ωστόσο, η ακριβής κατηγορία θα του απαγγελθεί σήμερα που θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ο 45χρονος αστυνομικός κατά την απολογία του χθες βράδυ φέρεται να απέδωσε τον πυροβολισμό «σε ατύχημα», καθώς όπως δήλωσε «δεν κατάλαβε πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο, ενώ καταδίωκε τον 20χρονο κρατώντας στο χέρι το υπηρεσιακό του περίστροφο».
Μάλιστα, λίγο μετά τον πυροβολισμό, κάτοικοι του χωριού ακούγοντας τις φωνές έσπευσαν να συνδράμουν, με τον 20χρονο να χάνει δυστυχώς τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενδεχομένως από αιμορραγία και προτού προλάβουν διασώστες του ΕΚΑΒ να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σε δήλωσή της χθες το μεσημέρι τόνισε πως «σήμερα 8 Ιουλίου και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.
Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν, καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.
Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.
Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.
Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε. Όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία. Η Ελληνική Αστυνομία αναμένει την απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση» καταλήγει η δήλωση της εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ
Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε ένα αποφυλακιστήριο και σύμφωνα με αυτό φαίνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τα στοιχεία του.
Σύμφωνα λοιπόν με το αποφυλακιστήριο, νεκρός είναι ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου αποφυλακίστηκε στις 20 Μαρτίου 2023 από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής του.
Ποινή 46 μηνών και 20 ημερών που του επιβλήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, για παραλαβή από τα ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας «χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης τους σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδος στη χώρα με έναρξη 07-09-2022 προφυλάκιση (7) μήνες (15) λήξη ποινής 12-12-2025». Ένας από τους όρους της αποφυλάκισης ήταν ο 20χρονος να διαμένει στη Θεσσαλονίκη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass