Στη Ρουμανία η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2023 13:15

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη, τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, και συμμετέχει σε διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από τις 5 έως 9 Ιουλίου, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά παραδοσιακά «χρώματα».


Πρόκειται για το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Festival of Heart», στην πόλη που φέτος είναι «Πολιτιστική πρωτεύουσα» της Ευρώπης, τίτλο που μοιράζεται μαζί με τη «δική μας» Ελευσίνα, αλλά και με την πόλη Βέσπρεμ της Ουγγαρίας. Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή για την πόλη της Τιμισοάρα, καθώς συμπίπτει με τη διοργάνωση της «πολιτιστικής πρωτεύουσας». Όλη η πόλη είναι …μια «γιορτή» με εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη.
Οι χορευτές και οι χορεύτριες της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας παρουσιάζουν με καθημερινές εμφανίσεις τους, χορούς από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις πλούσιες εκδηλώσεις του προγράμματος του Φεστιβάλ.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ισπανία, τον Παναμά, την Κίνα, τη Γεωργία, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Μολβαδία, την Ταϊτή, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και βέβαια από την «οικοδέσποινα» Ρουμανία.
Το χορευτικό συγκρότημα της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας συνοδεύουν μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και οι χοροδιδάσκαλοι Εύη Ανδρέου και Νανά Νατσιούλη, αλλά και παραδοσιακή ορχήστρα νέων ταλαντούχων μουσικών, αποτελούμενη από τους Θανάση Παπαγιάννη, Νικόλαο Ευαγγέλου, Δημήτρη Κούρτη, Δημήτρη Αβέλλα.
Η ελασσονίτικη αποστολή, εκτός από τις υποχρεώσεις της στο Φεστιβάλ,  ξεναγείται και γνωρίζει την ιστορική πόλη της Τιμισοάρα, με τα υπέροχα κτίρια του ιστορικού κέντρου της, που αποτελούν δείγματα λαμπρής αρχιτεκτονικής, και που της έχουν προσδώσει τον χαρακτηρισμό «Μικρή Βιέννη», μια πόλη με δυτικό προφίλ, ιστορικό μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Επίσης, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Dominic Fritz και του προσέφερε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του Ολύμπου και της Ελασσόνας.
Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες αντίστοιχη ομάδα χορευτών - χορευτριών της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας ταξιδεύει στη Σερβία, προκειμένου να λάβει μέρος, από τις 21 έως τις 25 Ιουλίου, σε ένα ακόμα Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass