Παραμελημένη η Γιάννουλη, προβληματισμένοι οι κάτοικοι

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΒΛΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2023 13:38

«Η Γιάννουλη έχει κάθε λόγο να αισθάνεται παραμελημένη από τη Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοί της να υποστηρίζουν ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας…» υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Δαβλέρης, ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει

ανταποκριθεί στα συνεχή αιτήματα της Κοινότητας για την αντιμετώπιση μικρών καθημερινών προβλημάτων.
Γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι την περιοχή, μετά την πολύχρονη παρουσία του στα κοινά, αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού για μια επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας μακριά από χαρτιά, αιτήματα, διεκδικήσεις και επιστολές με υπογραφές, σφραγίδες και αριθμούς πρωτοκόλλου.
Μια ξενάγηση που ξεκινά από τα ξερά χόρτα όχι σε ιδιωτικά οικόπεδα, αλλά σε κοινόχρηστους χώρους. Σε πλατείες και δεσμευμένους χώρους στην επέκταση του σχεδίου πόλης, αλλά και σε χώρους που προορίζονται για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου και Εκκλησίας πίσω από το ξενοδοχείο της περιοχής. «Μας έζωσαν τα χόρτα, που εύκολα μπορούν να εξελιχθούν σε προσανάμματα για να αρπάξουμε φωτιά…» λέει ο κοινοτικός σύμβουλος για να συμπληρώσει πως: «Ο Δήμος Λαρισαίων, όπως κάθε Δήμος φυσικά, ζητά από τους δημότες του να καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες τους, υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή τους να κόβουν τα χόρτα, αλλά ο ίδιος ο Δήμος ξεχνά τη δική του υποχρέωση να καθαρίσει τους κοινόχρηστους χώρους και να κόψει τα χόρτα σ’ αυτούς. Τα αποτελέσματα αυτής της αδιαφορίας είναι ορατά…».
Ανάμεσα στους γεμάτους ξερά χόρτα κοινόχρηστους χώρους ο ξεναγός περνά από πλατείες όπου το γκαζόν έχει χάσει την πρασινάδα του. «Δεν έβαλαν ούτε τα μπεκ για το πότισμα, με αποτέλεσμα να μην ποτίζονται δέντρα και λουλούδια, χωρίς κανείς να νοιάζεται αν θα ξεραθούν…» παρατηρεί ο Γιάννης Δαβλέρης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι τους τελευταίους μήνες ξεκίνησε το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων στις πλατείες, γεγονός που βελτιώνει τον φωτισμό, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και χρήματα.
Επόμενος σταθμός της ξενάγησής μας το Κοιμητήριο της Κοινότητας, όπου είναι ορατός διά γυμνού οφθαλμού ο ετοιμόρροπος τοίχος στη βόρεια πλευρά του. Είναι τέτοιο το μέγεθος του προβλήματος, ώστε απορεί κανείς πώς δεν έπεσε ακόμη. Η στήριξη του τοίχου προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευσή του, αλλά και η επέκταση του Κοιμητηρίου στην ανατολική του πλευρά αποτελούν συχνά αιτήματα προς της Δημοτική Αρχή, με το Κοινοτικό Συμβούλιο να βρίσκεται ακόμα σε αναμονή ανταπόκρισης.
Οι διανοίξεις δρόμων και οι ασφαλτοστρώσεις αποτελούν έναν επίσης μεγάλο πονοκέφαλο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Δεκάδες δρόμοι στην επέκταση παραμένουν με χαλίκια, χωρίς άσφαλτο, μεταξύ των οποίων και ο δρόμος από τη διασταύρωση της Π. Μελά μέχρι τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού μήκους 150 μέτρων, η ασφαλτόστρωση του οποίου ζητείται επιτακτικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα για τη στήριξη της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.
Όσο για τις διανοίξεις, άλλοι δρόμοι αναμένουν τη διάνοιξή τους και άλλοι ενώ η διάνοιξη έχει ολοκληρωθεί αναμένουν τη διαμόρφωση και το στρώσιμο με χαλίκι και άσφαλτο για να ολοκληρωθεί, όπως η οδός Κωνσταντινουπόλεως, όπου στον χώρο της διάνοιξης βρίσκονται μπάζα και χόρτα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να δείχνει «τυφλός».
«Εδώ και δυόμισι χρόνια η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτε για τη Γιάννουλη, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αντιδημάρχων Γιώργου Σούλτη και Θάνου Αδαμόπουλου» υπογραμμίζει, ολοκληρώνοντας την ξενάγηση ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας. Με την ελπίδα ότι ο Δήμος έστω και αργά θα δώσει λύσεις αν όχι σε όλα, τουλάχιστον σε κάποια από αυτά τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass