ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Διανοίγουν την οδό Κολοκοτρώνη σε… σοκάκι!

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2014 13:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:32

 

Αντιδρούν κάτοικοι της συνοικίας Σιδηροδρομικού Σταθμού, για τον τρόπο που γίνεται η διάνοιξη της οδού Κολοκοτρώνη από τον Δήμο Λαρισαίων και στενεύουν τον δρόμο, μετατρέποντάς τον, σε σοκάκι! Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων, ο πρώην πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου κ. Αθαν. Κουκόσιας, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε δήμαρχε, πριν από λίγες ημέρες είδαμε να γίνεται η οριοθέτηση της υπό διάνοιξη οδού Κολοκοτρώνη, από Αλεξάνδρας έως Παλαιολόγου (οικόπεδο πρώην «Όαση»), στον σιδηροδρομικό σταθμό. Ως κάτοικοι της συνοικίας ρωτάμε τα εξής: Η Κολοκοτρώνη έχει ένα ορισμένο φάρδος μέχρι την οδό Αλεξάνδρας. Γιατί, στο υπό διάνοιξη τμήμα, από φαρδύς δρόμος γίνεται σοκάκι και μάλιστα πεζόδρομος; Απ΄ ό, τι ξέραμε, στο οικόπεδο αυτό, εκατέρωθεν της Κολοκοτρώνη, προβλεπόταν παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο. Σήμερα, απ΄ ό, τι φαίνεται, έγινε τροποποίηση του σχεδίου πόλης. Το ένα δυτικό χαρακτηρισμένο τμήμα παραχωρήθηκε στους ιδιοκτήτες, ο δρόμος στένεψε και το ανατολικό τμήμα, προς τα υπνωτήρια του ΟΣΕ, παραμένει προς μελλοντική αξιοποίηση;

Εμείς, ως συνοικιακό συμβούλιο, προτείναμε λύσεις για το οικόπεδο από παλιά. Δυστυχώς, κανείς δεν μας άκουσε! Συγκεκριμένα λέγαμε να αποζημιωθούν πλήρως οι ιδιοκτήτες και στον χώρο αυτό να ανεγερθεί Δημοτικό Σχολείο (35ο). Είναι ντροπή να περνούν καθημερινά 300 παιδιά της συνοικίας μας την Πολυτεχνείου, για να πάνε σχολείο στην Ιουστινιανού! Κάπως έτσι κύριε δήμαρχε, συνεχίζονται τα εγκληματικά λάθη στη συνοικία μας. Κάπως έτσι, πριν από χρόνια η τότε δημοτική αρχή, χωρίς λόγο έκλεισε την οδό Μπασδέκη προς την Υψηλάντου. Κάπως έτσι, η τότε δημοτική αρχή, αντί για ανταλλαγή, δέχτηκε να χτιστεί πολυκατοικία στα οικόπεδα των αξιωματικών (Ιουστινιανού και Κομνηνών). Σήμερα μια τεράστια περιοχή στερείται ενός ελεύθερου χώρου, μιας πλατείας.

Προσεχώς κ. δήμαρχε θα σας παραθέσουμε όλα τα στραβά κι ανάποδα της συνοικίας μας. Φυσικά, δεν αρνούμαστε ότι έγιναν και καλά, όπως η διάνοιξη της Σαπφούς, ο παιδικός σταθμός στην Μπασδέκη, η πλατεία ΟΣΕ κ. α. Πολλά λάθη, θα έπρεπε να μην γίνουν… όπως τώρα! Καλοπροαίρετα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass