Ημερίδα αγιολογικών σπουδών

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2014 1:06 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:31

 

Η 3η Ημερίδα Λαρισαϊκών Αγιολογικών Σπουδών, θα γίνει την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λάρισας, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στα πλαίσια του εορτασμού της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Θεματικό κέντρο και αντικείμενο συζήτησηςτης επιστημονικής αυτής ημερίδας θα αποτελέσει η υμνολογία γύρω από τους αγίους της I. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Α' Συνεδρία: Συντονιστής: Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, πρωτοσύγκελος I. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, 19:00-19:05: Προσευχή-έναρξη ημερίδας.19:05-19:20: Βασίλειος Κατσαρός, ομότιμος καθηγητής Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Ιωσήφ Υμνογράφος και η παρουσία τον στη "ΘετταλίαΓ».19:20-19:35: Χαράλαμπος Στεργιούλης, Φιλόλογος-Διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. με θέμα «Ο αρχικός κανόνας τον αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη. Συμβολή στη μελέτη του». 19:35-19:45: Συζήτηση.

Β' Συνεδρία: Συντονιστής: Χαράλαμπος Στεργιούλης, φιλόλογος-δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας, 19:45-20:00: Μιχαήλ Τρίτος, πρ. Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής και καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α. Π. Θ, με θέμα «Ο εθνομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός στην υμνολογία της Εκκλησίας», 20:00-20:15: Σεβασμιότατος μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα «Οι άγιοι της Μητροπόλεως Λαρίσης» και 20:15-20:30: Συζήτηση, 20:30: Λήξη των εργασιών της ημερίδας από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο. Η ημερίδα θα κλείσει με την εμφάνιση της χορωδίας «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι», η οποία-με χοράρχη τον κ. Θεοδόση Διαμαντή-θα αποδώσει ύμνους από την υμνολογία των εν Λαρίση αγίων.

Η οργανωτική επιτροπή της 3ης Αγιολογικής Ημερίδας αποτελείται από τους: Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο πρόεδρο, αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα γραμματέα, αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό και Χαράλαμπο Στεργιούλη ως μέλη. Στους ενδιαφερόμενους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass