Υποχρέωση του ιδιοκτήτη η απομάκρυνση αποβλήτων

ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΒΙΟΚΕΡΑΛ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2023 13:17

«Η απομάκρυνση των επικινδύνων αποβλήτων στη Βιοκεράλ είναι υποχρέωση αρχικά του ιδιοκτήτη και αν αυτός δεν το πράξει, τότε η αρμοδιότητα είναι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητώντας χρηματοδότηση, ώστε στη συνέχεια

να μετακυλήσει το κόστος στον ιδιοκτήτη της κεραμοποιίας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος».
Αυτά δήλωσε προχθές ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απαντώντας σε ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, η οποία ζητά «από την Κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να επιβάλουν στην εν λόγω επιχείρηση που είναι κλειστή να απομακρύνει τα επικίνδυνα απόβλητα με ασφάλεια και να οδηγηθούν για απόθεση σε ασφαλή χώρο».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κ. Αγοραστός, «η κεραμοποιία έκλεισε από την τελευταία Νομαρχιακή Αρχή τον Νοέμβριο 2010 και μάλιστα, η απόφαση δικαιώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγε ο ιδιοκτήτης.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι Ελεγκτές Βορείου Ελλάδος έχουν επισκεφτεί πάρα πολλές φορές το εργοστάσιο και μάλιστα είχαν προτείνει μία αίτηση θεραπείας για να γίνουν 12 σημεία διορθωτικών κινήσεων. Το εργοστάσιο είναι κλειστό από καιρό. Εμείς, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης που μας χαρακτηρίζει, επιχειρήσαμε σε προηγούμενες φωτιές να επέμβουμε, αλλά οι υπάλληλοι-χειριστές μηχανημάτων οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, επειδή εισήλθαν σε ιδιόκτητο χώρο».
Η ΛΑ.ΣΥ.
Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες αναφλέξεις του επικίνδυνου μείγματος 10 χιλιάδων τόνων λυματολάσπης, πετρελαϊκών, ιατρικών και ποιος ξέρει τι άλλων αποβλήτων, που παραμένουν επί χρόνια εγκαταλελειμμένα στο προαύλιο της κλειστής κεραμοποιίας ΒΙΟΚΕΡΑΛ και την πρόσφατη ανάφλεξη, έκανε λόγο «για αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους εργαζόμενους των παρακείμενων επιχειρήσεων και τους κατοίκους των κοντινών οικισμών.
Αυτή η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση συνεχίζεται αδιατάρακτα εδώ και 15 περίπου χρόνια, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα για να βάλουν ένα τέλος τόσο οι Κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όσο και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, ακόμη και η δικαιοσύνη, παρά τις πάμπολλες καταγγελίες εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας και του ΚΚΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass