Ρεκόρ παιδιών για την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

ΧΘΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΔΕΚΤΕΣ -ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2023 14:00

«Δυόμισι χιλιάδες παιδιά -ρεκόρ φέτος- μας εμπιστεύεται η κοινωνία της πόλης,

οι οικογένειες προκειμένου να τα απασχολήσουμε δημιουργικά. …Θα δώσουμε την ευκαιρία στις οικογένειες να περάσουν δημιουργικά και όμορφα το καλοκαίρι και να μην έχουν την έγνοια πού θα αφήσουν τα παιδιά τους επειδή εργάζονται ή και όποιον άλλο λόγο» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης χθες το πρωί κατά την πρώτη μέρα του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη». Η αρχή του προγράμματος έγινε με αγιασμό, με τον δήμαρχο να ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί το ιδιαιτέρως απαιτητικό αυτό πρόγραμμα και ειδικά τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος «από το 2014 έχει πάρει στην πλάτη του αυτήν την υπόθεση».
Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Συνεχίζεται για 8η χρονιά στον Δήμο μας το καταπληκτικό και καινοτόμο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη». Ένα πρόγραμμα που έχει αγκαλιάσει η κοινωνία της Λάρισας και η οποία μας εμπιστεύεται κάθε χρόνο έναν σημαντικό αριθμό παιδιών. Δυόμισι χιλιάδες παιδιά, ρεκόρ φέτος, μας εμπιστεύεται η κοινωνία της πόλης, οι οικογένειες, προκειμένου να τα απασχολήσουμε δημιουργικά σε προγράμματα.
Την υπόθεση αυτή στηρίζουν το προσωπικό των βρεφονηπιακών μας σταθμών, αλλά και φορείς που είναι πάνω από 20. Θα πάμε σε μια περίοδο του καλοκαιρού χωρισμένη στα τρία για να δώσουμε την ευκαιρία στις οικογένειες να περάσουν δημιουργικά και όμορφα το καλοκαίρι και να μην έχουν την έγνοια πού θα αφήσουν τα παιδιά τους επειδή εργάζονται ή και όποιον άλλο λόγο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, από τα πρωτοπόρα στην Ελλάδα. Η αυτοδιοίκηση αναζητά τέτοιες λύσεις, δεν ξέρω γιατί πολλοί συνάδελφοι δήμαρχοι δεν το έχουν καταφέρει ακόμη. Εδώ μπαίνει και ένα ζήτημα μιας πολύ στενής συνεργασίας με το προσωπικό μας, το οποίο κινητοποιούμε κάθε φορά για να μπορέσει να στηρίξει εκείνο πρώτα τη δραστηριότητα αυτή. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που ξεκινάει σήμερα με τους αγιασμούς σε 9 διαφορετικά σημεία, σε 9 σχολεία της πόλης και της Γιάννουλης. Σπουδαία δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην υπόθεση αυτή, να ευχαριστήσω τους φορείς της πόλης: τους πολιτιστικούς φορείς, τους αθλητικούς φορείς που θα υποδεχτούν τα παιδιά στους αντίστοιχους χώρους, την Αντιδημαρχία και τον Δημήτρη Δεληγιάννη που από την πρώτη στιγμή, από το 2014 έχει πάρει στην πλάτη του αυτήν την υπόθεση και την προχωράμε εξαιρετικά καλά και κάθε χρονιά κατακτάμε καινούργιες κορυφές και κάνουμε καινούρια ρεκόρ. Ετσι θα πάμε και αυτήν τη χρονιά σε έναν δήμο με καινοτόμα προγράμματα με δημιουργική δουλειά, με δουλειά για τον άνθρωπο και το παιδί».


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος, εμπνευστής και ψυχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας Δημήτρης Δεληγιάννης τόνισε με τη σειρά του «Σήμερα ξεκίνησε σε 9 διαφορετικά σημεία της Λάρισας και της Γιάννουλης το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», και είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι φέτος έχουμε αγγίξει τις 2.500 αιτήσεις, αριθμό ρεκόρ τις οποίες τις ικανοποιήσαμε όλες! Είναι παιδιά που θα απασχοληθούν σε τρεις περιόδους. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους συμπολίτες, πολλοί απ’ τους οποίους έχουν ζητήσει και δεύτερη περίοδο, γίνεται δε μια πολύ σημαντική προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι το πιο μεγάλο πρόγραμμα αυτού του είδους στη χώρα. Είναι η 8η χρονιά και ο αριθμός των αιτήσεων, καθώς και η αξιολόγηση και ο τρόπος που ανταποκρίνονται οι γονείς δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα. Τα παιδιά έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να διασκεδάσουν, να μάθουν καινούργια πράγματα, να κάνουν φιλίες, να ευαισθητοποιηθούν και να απασχοληθούν με τρόπο δημιουργικό. Το ζητούμενο σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι οι γονείς να βρούνε μια διέξοδο για το πού να αφήσουν τα παιδιά τους και αφετέρου τα παιδιά να περάσουν καλά. Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών απ’ όλες τις παιδαγωγικές δομές του Δήμου, αλλά και δεκάδες φορείς της πόλης, πάνω από 25, στηρίζουν το πρόγραμμα με πολλές δραστηριότητες που αξιοποιούν όλες τις υποδομές τις πόλης. Η Λάρισα στηρίζει τα παιδιά της και τους δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα μουσεία της πόλης, τους χώρους άθλησης, την πισίνα και το δημοτικό κολυμβητήριο, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, να ευαισθητοποιηθούν για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφορετικότητα, να έρθουν σε επαφή με καινοτόμα προγράμματα. Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο θα λειτουργήσει για τους γονείς και παιδικός σταθμός για άλλη μια χρονιά, αλλά και κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης. *Λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές που αυτές έφεραν και τη συνακόλουθη γκρίνια με γονέα τέκνου που συμμετέχει στο πρόγραμμα να δηλώνει στην «Ε» ότι: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα «Κατασκήνωση στην Πόλη» και είχε απίστευτη ταλαιπωρία, διότι είχαν λίστες χωρίς αλφαβητική σειρά και έψαχναν να βρουν τα παιδιά από 5 λίστες... Έκαναν φιλότιμες προσπάθειες οι δασκάλες, αλλά η αναμονή έφτασε να είναι μια ώρα στην ουρά και στον ήλιο... Ένας υπολογιστής και ένα excel θα είχε λύσει το πρόβλημα...» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass