«Ελευθερώθηκαν» δημοτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι

-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΕΤΕΣ ΕΡΓΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ -ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ: ΛΥΘΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 14:01

Της Λένας Κισσάβου

Ως «μεγάλο ξεκαθάρισμα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια δουλειά εννιά χρόνων που ολοκλήρωσε η Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων και αφορά στη διόρθωση παραλείψεων και λαθών, τα οποία εντοπίστηκαν στη ρυμοτόμηση περιοχών της Λάρισας, όπως αυτή εμφανίστηκε σε σχετικό υπουργικό διάταγμα του 1988!
Επί 35 χρόνια, το υπουργικό διάταγμα που εκδόθηκε για την ένταξη περιοχών της Λάρισας στο Σχέδιο Πόλης κρατούσε «ομήρους» τον Δήμο Λαρισαίων, το Δημόσιο και πολλούς πολίτες, καθώς λάθη και παραλείψεις που περιείχε σε οικοδομικές γραμμές και συντελεστές δόμησης αποτελούσαν εμπόδιο σε οποιαδήποτε ενέργειά τους να προχωρήσουν στην αξιοποίηση της περιουσίας τους.
Η απόφαση να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να οριοθετηθούν εκ νέου οικόπεδα της πόλης για να «ελευθερωθούν», αλλά και να διορθωθούν συντελεστές δόμησης, ελήφθη το 2014, επί αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Δημήτρη Μαβίδη. Η διαδικασία συνεχίστηκε επί αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Ντίνου Διαμάντου, για να ολοκληρωθεί σήμερα επί αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Νίκου Καλτσά.
«Το έργο, το οποίο ανατέθηκε σε εταιρεία υπό την επίβλεψη της Πολεοδομίας του Δήμου, λύνει σημαντικά προβλήματα της πόλης και κλείνει χρόνιες πληγές, αφού ξεκαθάρισε στο χιλιοστό τα όρια ιδιοκτησιών, το εμβαδόν τους… κ.ά.» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Καλτσάς.
Σημειώνει ότι «οι διορθώσεις αφορούσαν σημειακές τροποποιήσεις, στις συνοικίες της Νεράιδας, της Τούμπας, της Χαραυγής, της Ανθούπολης, του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Αβέρωφ» και ειδικότερα τόνισε τα εξής: «Στο υπουργικό διάταγμα εμφανιζόταν λάθος εμβαδομετρήσεις εκτάσεων και λάθη σε συντελεστές δόμησης.
Οι οικοδομικές γραμμές αλλού ήταν μικρότερες των πραγματικών και αλλού μεγαλύτερες. Δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ των ορίων των εκτάσεων και αντίστοιχα των ιδιοκτησιών.
Για παράδειγμα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου εμφανιζόταν ανακρίβειες μεταξύ ορίων των εκτάσεων του Δήμου Λαρισαίων και του ΟΣΕ και φυσικά αυτό δημιουργούσε πολλά προβλήματα που φρέναραν κάθε σχέδιο αξιοποίησή τους.
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις των διορθώσεων και των εκκρεμοτήτων αφορούσαν ιδιοκτησίες του Δήμου Λαρισαίων, του Δημοσίου και του ΟΣΕ. Φυσικά, υπήρξαν και περιπτώσεις πληθώρας πολιτών.
Ο Δήμος έπρεπε οπωσδήποτε να προχωρήσει σε νέα μέτρηση, για να καταγραφούν τα αληθή στοιχεία, τα οποία κυρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass