Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2023 13:00

Γιορτάζει η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με μεγάλη προσέλευση πιστών συνεχίζονται οι πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης που τιμά τους προστάτες της.


Σήμερα το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.30 ο πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.
Αύριο Πέμπτη παραμονή της εορτής το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το Ύψωμα των Αγίων, ενώ το απόγευμα ο μεθεόρτιος Εσπερινός, παράκληση και λιτάνευση των ιερών εικόνων των Αγίων Πέτρου και Παύλου.
Το βράδυ, μετά τη λιτανεία, θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
Μεθαύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου. εορτή των Αγίων Αποστόλων, το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Το απόγευμα στις 7 ο Εσπερινός και οι Παράκλησις των Αγίων.
Το Σάββατο 1 Ιουλίου από τις 7-9 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και o Αγιασμός (εορτή των Αγίων Αναργύρων).

 

Αγρυπνία στον Πλατύκαμπο

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Σήμερα Τετάρτη, από τις 9:00 το βράδυ έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στους Αγ. Αναργύρους Κιλελέρ

Μεθαύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι του Δήμου Κιλελέρ θα τελεστεί στις 7.30 μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά της εικόνας στην πλατεία του χωριού. Το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 7 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και από 8.30π.μ. έως 10.15 π.μ. Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία θείο κήρυγμα και το ύψωμα των Αγίων Αναργύρων.

 

ΣΤΟΝ ΔΟΞΑΡΑ
Μνημόσυνο για τα θύματα της σύγκρουσης τρένων το ‘72

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τέλεσης Θείας Λειτουργίας και επιμνημόσυνης δέησης, στη μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους, κατά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στον Δοξαρά Λάρισας το 1972.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 1ης Ιουλίου 2023, ημέρα Σάββατο, στην ανακαινισμένη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο χωριό του Δοξαρά. Για τη μετάβαση και την επιστροφή των μελών, και όχι μόνο, θα διατεθεί λεωφορείο, δωρεάν από τον Σύλλογο, με αναχώρηση στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου, από τον χώρο της πλατείας του Σταθμού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα παρατεθεί καφεδάκι στο καφενείο του χωριού, προσφορά του Συλλόγου.
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να το δηλώσουν στα τηλ.: 6977-603.551, 6945-636.829, 6974-935.498, για λόγους ναύλωσης του λεωφορείου.

 

Χοροεσπερίδα στο Καλαμάκι

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Αγροτικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμακίου διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του, το Σάββατο 1η Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ., στην πλατεία του Καλαμακίου, με λαϊκή ορχήστρα και πλούσια λαχειοφόρο. Η χοροεσπερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ.

 

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου

ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Πανηγυρίζει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, ο Ιερός Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κλεισούρα Ελασσόνας.
Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου (παραμονή της εορτής), το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου (ανήμερα της εορτής των Αγίων), στις 7.30 το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου θα συλλειτουργήσουν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο κλήρος της περιοχής.
Ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Κλεισούρας (…απέχει από την Ελασσόνα 24 χιλιόμετρα) οικοδομήθηκε το 1959, με τη φροντίδα και τις ενέργειες των αποδήμων της περιοχής.

 

Στους Αγ. Αναργύρους Αγιάς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Γιορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς το Σάββατο 1η Ιουλίου, η οποία βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου. Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 7:00, θα ψαλεί μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ το πρωί του Σαββάτου, στις 7:30, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον αρχιερατικό επίτροπο Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή.

 

Εκδρομή στο Τρίκερι

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ημερήσια εκδρομή στο Τρίκερι διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς.
Αναχώρηση από το προαύλιο του Ναού στις 6:30 το πρωί, στάση για επιβίβαση σε Νέα Ιωνία, Βόλο και Αγριά. Τιμή εισιτηρίου 27 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται μεταφορά με πούλμαν και με το θαλάσσιο ταξί.
Πληροφορίες και κρατήσεις: 6977-706.219 (π. Βαρνάβας), 6970-657.467 (Νικόλαος Κολοβός). Η κράτηση θα γίνεται με την πληρωμή του εισιτηρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass