Συστάσεις για την απόρριψη μπάζων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2023 14:10

Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα απαγορεύεται να πετιούνται μέσα σε κάδους απορριμμάτων

ή να εναποθέτονται γενικότερα στο αστικό περιβάλλον και σε υπαίθριους χώρους στην πόλη, επισημαίνει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θ. Καφφές, ενημερώνει τους πολίτες για τα εξής: «Λόγω των συνεχιζόμενων προγραμμάτων για ανακαινίσεις και εργασίες οικοδομικού τύπου, απόβλητα τύπου Α.Ε.Κ.Κ., δηλαδή μπάζα, εμφανίζονται συχνά σε κοινόχρηστους χώρους με πιθανούς κινδύνους τραυματισμού ατόμων ή και υλικών ζημιών σε ιδιωτική περιουσία. Το συγκεκριμένο είδος αποβλήτων απαγορεύεται να πετιέται μέσα στους κάδους του Δήμου, ούτε φυσικά σε ανοιχτούς χώρους γύρω από κατοικημένες περιοχές ή οπουδήποτε αλλού στο περιβάλλον.
Για να απορρίψετε μικρή ποσότητα μπάζων, επικοινωνείτε οπωσδήποτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο τηλ.: 2410-680.200, από 07.00 έως 15.00 και ακολουθείτε τις οδηγίες που θα σας δοθούν.
Τοποθετείτε τα μπάζα σε γερά σακουλάκια όχι ξεχειλισμένα, βάρους μικρότερου των 25 κιλών έκαστο και τα αφήνετε τα δίπλα στους κάδους απορριμμάτων έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Προσοχή! Ο Δήμος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας, συλλέγει έως 10-15 τέτοια σακουλάκια.
Για τη διαχείριση μεγάλων ποσοτήτων θα χρειαστεί να νοικιάσετε μεταλλικό κάδο από ιδιώτες επαγγελματίες για να απομακρύνετε τα μπάζα από τον χώρο σας.
Μπορείτε να κάνετε το αίτημα αποκομιδής ή να δηλώσετε την ύπαρξη ποσότητας ΑΕΚΚ που βρίσκονται εκτεθειμένα σε κοινόχρηστους χώρους είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile app για iPhone & Android), είτε μέσω του Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του Δήμου».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass