«Πρόβα τζενεράλε» για μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ

ΣΤΗΝ 110 Π.Μ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ KC-135 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2023 15:05

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας έχουν μετασταθμεύσει δύο ιπτάμενα τάνκερ (KC-135) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχοντας σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της παραμονής τους στη Λάρισα, τα δύο τάνκερ αξιοποιούνται από την ελληνική πλευρά για συνεκπαίδευση, συμμετέχοντας από προχθές σε άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Τη μεταστάθμευση των KC-135 ανακοίνωσε το ΓΕΑ, σημειώνοντας ότι την Τρίτη «διεξήχθη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών της U.S. Air Force (USAF).
Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στη συνεκπαίδευση με 50 εξόδους αεροσκαφών F-16 και η USAF με 2 εξόδους αεροσκαφών KC-135 της 134 Air Refueling Wing που έχουν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.
Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση και η συντήρηση των πληρωμάτων των αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα». Η συνεκπαίδευση συνεχίστηκε και χθες Τετάρτη από την αεροπορική βάση της Λάρισας, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- θα συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα.
Η συνεκπαίδευση εκτιμάται ότι αποτελεί παράλληλα και «πρόβα» της μελλοντικής αξιοποίησης της αεροπορικής βάσης της Λάρισας από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενδεχομένως και για μεταστάθμευση των ιπτάμενων τάνκερ.
Υπενθυμίζεται πως στην 110 Π.Μ. βρίσκονται σε εξέλιξη και εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα υποδομής (υπόστεγα κ.λπ.) που κατασκευάζει ελληνική εταιρεία για λογαριασμό των ΗΠΑ, ενώ εδώ και μήνες επιχειρούν τα μη επανδρωμένα MQ 9 Reaper.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass