Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ 23η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

Σειρά εκδηλώσεων, από αύριο Τρίτη, για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή, διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στοχεύοντας στην αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την επέτειο της πόλης, αποτείοντας παράλληλα φόρο τιμής στην εποποιία της Εθνικής Αντίστασης.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, ενώ η πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ώρα 19:00: Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους» αφιέρωμα στις γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 18:00: Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 11:00: Συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων-φορέων-μαθητών-πολιτών. Με τη Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, μετακίνηση στο Ηρώο (μέσω Παπαναστασίου –Αρχαίου Θεάτρου-Βενιζέλου-Σκυλοσόφου-Ηρώο), όπου θα τελεστεί τρισάγιο, θα κατατεθούν στεφάνια και θα μιλήσει ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Σουρλατζής.

Την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, κεντρική εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με: Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, προβολή ψηφιακού φωτογραφικού υλικού «Απελευθέρωση της Λάρισας» από τον ερευνητή της φωτογραφίας Μανώλη Κασιμάτη, ανάγνωση κειμένων από το βιβλίο του Μίμη Τάσου Μπουκουβάλα «Το αντάρτικο ιππικό της Θεσσαλίας» -διαβάζουν οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου και Θεοδώρα Μουκούλη και εμφάνιση Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του Κορνήλιου Μπουγιούκ.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα έως και τις 24 Οκτωβρίου, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ανοιχτό από τις 09:00-13:00 με ξενάγηση των επισκεπτών (τηλέφωνο επικοινωνίας 2413-500.325).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass