ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στο πλευρό της Τρίτης Ηλικίας ο Δήμος Τυρνάβου

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά παράλληλα από πλευράς Δήμου με εξαγγελίες και αιτήματα διεξήχθη η φετινή Γιορτή Ηλικιωμένων του Δήμου Τυρνάβου. Η είδηση της εκδήλωσης ήρθε από την πρόεδρο του Ο.Κ.Π. του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία αίθουσας συνάντησης και δημιουργικής απασχόλησης των γυναικών του ΚΑΠΗ Τυρνάβου.

Μιλώντας στην εκδήλωση, στο κέντρο «Ακρόπολις», ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι η σημερινή συγκυρία βρίσκει την Τρίτη Ηλικία να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με κυριότερο τη συρρίκνωση των συντάξεων που σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

Ο κ. Σαρχώσης είπε επίσης ότι θεωρεί σημαντικό την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους με συνέπεια την αδυναμία της Πολιτείας να διασφαλίσει σωστή και οικονομικά ανεκτή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να υπάρχει ασφαλής και αξιοπρεπής διαβίωση για την Τρίτη Ηλικία κι αυτό με βάση τις βασικές αρχές του ΟΗΕ αλλά και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των ηλικιωμένων.

Πιστεύω ότι είναι αναγκαιότητα η χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής και η δημιουργία ενός σχεδίου ικανού να διασφαλίσει στους ηλικιωμένους τα δικαιώματά τους τόνισε χαρακτηριστικά.

Και ο κ. Σαρχώσης κατέληξε λέγοντας:

«Πιστεύω ότι η κοινή δράση και ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων (πολιτείας - τοπικής αυτοδιοίκησης - και άλλων κοινωνικών φορέων) θα βοηθήσει τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας να παίξουν το σημαντικό ρόλο που έχουν αναλάβει στη σημερινή εποχή.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι ηλικιωμένοι είναι ουσιαστικός παράγοντας σ’ αυτό που λέμε κοινωνική συνοχή, διότι μεταδίδουν τις πολύτιμες εμπειρίες, και βοηθούν ενεργά τα παιδιά τους, ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις και λόγω της συγκυρίας και οικονομικά, και αναλαμβάνουν να φροντίσουν τα εγγόνια τους.

Γιατί όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μετέχουν ενεργά στην αναπτυξιακή διαδικασία για το συμφέρουν του συνόλου.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω ότι, ως καινούργια δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα σας για να φροντίσουμε για την επίλυση των προβλημάτων σας στο μέτρο που οι οικονομικές δυνατότητες του δήμου μας το επιτρέπουν.

Κι αυτό το αποδεικνύουμε σήμερα, κάνοντας τη γιορτή σ' αυτό το χώρο, ο οποίος είναι για τέτοιες εκδηλώσεις και όχι στο κλειστό γυμναστήριο όπου οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής είναι ελεγχόμενες.

Αυτό και μόνο δηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για εσάς».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανή Λαγκιόλη – Μπίλιου η οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Έως τα δεκαπέντε μου χρόνια έπαιξα, έως τα είκοσι πέντε μου αγάπησα, έως τα τριάντα πέντε μου πολέμησα, έως τα πενήντα μου κέρδισα, τώρα αρχίζω να μαθαίνω.»

Η εισαγωγή αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία. Επιλέχθηκε, γιατί εκφράζει με τον πιο λακωνικό και κατανοητό τρόπο την πορεία της ζωής και κυρίως το νόημα της σημερινής γιορτής. Σήμερα γιορτάζουμε μαζί σας, όχι δίνοντας σ’ αυτή τη γιορτή έναν τυπικό χαρακτήρα, αλλά γιατί θέλουμε πραγματικά να σας τιμήσουμε και παράλληλα να σας ευχαριστήσουμε, επειδή υπάρχετε.

Το σώμα μας μεγαλώνει, το πνεύμα όμως γεμίζει σοφία.

Εσείς δημιουργήσατε ζωή κάθε μορφής, δίνοντας όλη σας τη ζωή.

Μας μάθατε τον κόσμο, αφού σε σας χρωστάμε ό,τι υπάρχει γύρω μας.

Γεννήσατε, γράψατε, τιθασεύσατε τη φύση.

Όλοι νιώθουμε δέος μπροστά στα όσα έχετε ως τώρα προσφέρει και γι’αυτό το λόγο σας έχουμε ως πρότυπα για μίμηση και πάντα αναζητούμε τις λύσεις στις σοφές συμβουλές σας. Συμβουλές επίκαιρες και πάντα πολύτιμες, αφού χάρη σ’ αυτές επιτυγχάνεται η δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ των γενεών και η δημιουργική ζύμωση της σκέψης, που μόνο στην ισορροπημένη ανάπτυξη και την επιθυμητή συμμετρία είναι ικανή να οδηγήσει.

Για όλα αυτά προσπαθούμε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ευζωίας και ποιοτικής φροντίδας, σαν αυτή που δείξατε και συνεχίζετε να δείχνετε σ’ εμάς.

Στόχος μας η συνέχειά σας και συνάμα η συνέχεια των ονείρων σας, που αποτελούν τη μοναδική κινητήρια δύναμη για τη ζωή.

Ξεκινούμε λοιπόν, από ένα νέο σημείο αντίληψης, κατά το οποίο πάντα συμβαδίζουμε αχώριστοι, ζώντας μαζί κάθε εποχή του κύκλου της ζωής .

Χρόνια σας πολλά λοιπόν και ας συνεχίζουμε να βαδίζουμε και να δημιουργούμε μαζί, με υγεία, ομόνοια και αγάπη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass