Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2023 14:18

Συγκεντρώνουν χρήματα για την αναστήλωση του σεισμόπληκτου Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα

ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λαϊκό γλέντι διοργανώνεται στην Κοιλάδα του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιουνίου. Το γλέντι διοργανώνεται με πρωτοβουλία πολιτών προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος που υπέστη ζημιές από τον σεισμό τον Μάρτιο του 2021. Το γλέντι θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 10 το βράδυ στην Κοιλάδα, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Γιώτας Γρίβα, Γιώργου Χακτσή, Μιχάλη Παπαματθαίου και Ζήση Τσολακίδη. Η είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ τα τηλέφωνα των κρατήσεων είναι τα εξής: 6977-612.321 και 6989-687.552.

 

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τη γενοκτονία των Ποντίων

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λαού στην Ελασσόνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος. Ακολουθεί το εξής πρόγραμμα: Υποδοχή - χαιρετισμός δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, χαιρετισμοί επισήμων, επιτραπέζιος σκοπός του Πόντου από την Έλενα Κασαμπαλίδου, αποκαλυπτήρια μνημείου, κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας. Ομιλία, ιστορική αναφορά: «Η κατάκτηση του δικαιώματος των Ποντίων στη Μνήμη» από τον Κωνσταντίνο Σαμουρκασίδη, ιστορικό, Μ.Α. στη Δημόσια Ιστορία, πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Σκοποί του Πόντου από την Έλενα Κασαμπαλίδου. Αφήγηση: Γιώργος Συμεωνίδης, σκηνοθέτης – ηθοποιός. Ποντιακός χορός Σέρρα. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας.

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Φρούριο με Θαν. Παφίλη

Στη Λάρισα θα βρίσκεται το Σάββατο17 Ιουνίου ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, ο οποίος θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγάλματος Νίκης στο Φρούριο. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.


Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ειδικών Σχολείων-Ιδρυμάτων- Θεραπευτηρίων και Ατόμων με Ειδικές Αναπηρίες Ν. Λάρισας την Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. στη Λέσχη ΑμεΑ Λάρισας, στην οδό Καραϊσκάκη 31. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση είναι τα εξής: Λογοδοσία πεπραγμένων, κριτική - Έγκριση μελών επί των πεπραγμένων, προτάσεις μελών, αρχαιρεσίες για εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε.


Απόφοιτοι του 1973 γιορτάζουν την 50ετία

Πανηγυρικά γιορτάζουν την πεντηκονταετία από την ολοκλήρωση της μαθητικής τους θητείας, οι απόφοιτοι έτους 1973, του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Λαρίσης. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 και περιλαμβάνει τα εξής: Στις 7 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» και στις 8 -στον ίδιο χώρο-, παρουσία προσκεκλημένων, θα γίνουν ομιλίες, βραβεύσεις καθηγητών και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με συνδιοργάνωση και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Η συνάντηση θα κορυφωθεί με γλέντι σε κέντρο της Λάρισας.


Εκδρομή στη Φότσα της Βοσνίας

Μετά από αίτημα πολλών Λαρισαίων που συμμετείχαν στη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε το 1993 στο Βελιγράδι και οικογενειών που φιλοξένησαν ορφανά παιδιά από τη Σερβική Βοσνία, ο π. Ρίζος Κομήτσας διοργανώνει εκδρομή στις 3 Ιουλίου με επιστροφή στις 7 Ιουλίου στην πόλη Φότσα της Βοσνίας, όπου κατοικούν οι οικογένειες των παιδιών. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Σεράγεβο και το Βελιγράδι, όπου θα δεχθεί την αποστολή ο Πατριάρχης της Σερβίας και μετάβαση στον Άγιο Σάββα και το μνημείο όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος στον Δούναβη ποταμό. Όποιος/-α ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με τον π. Ρίζο Κομήτσα στο τηλέφωνο 6936-814.700.


Εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή Ιταλία

Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, με επικεφαλής τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, διοργανώνει εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Ρώμη, τη Σιένα, τη Βερόνα, τη Φλωρεντία, τη Ραβέννα, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να τηλεφωνούν, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00-14.00), στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, 2410-617.685.

 

 

 

 

Εκδήλωση για την Ημέρα Εθελοντή
ΑιμοδότηΤο Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη οργανώνει εκδήλωση αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27).


Συνέλευση και εκλογές Αργυροχρυσοχόων

Μεθαύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων - Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας (Ιουστινιανού 18) θα γίνει η εκλογοαπολογιστικη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Όπως διευκρινίζεται από τον Σύλλογο «Οι εκλογές θα γίνουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου από 14:30 έως 22:00.
Η παρουσία των μελών τόσο στη Γενική Εκλογο-Απολογιστικη Συνέλευση όσο και στις εκλογές στις 16 Ιουνίου 2023 κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-258.537» καταλήγει η ανακοίνωση.

 


Εκδρομή Φίλων Βυζαντινής Μουσικής

Ο Σύλλογος Φίλων της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Λάρισας, οργανώνει για τα μέλη του, ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 17 Ιουνίου, στον Νομό Μαγνησίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη της Χορωδίας και η χοράρχης κ. Δήμητρα Χρυσάκη, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις δύο Μονές (Ανδρώα και Γυναικεία) της Παναγίας Ξενίας όπου θα ενημερωθούν για την ιστορική διαδρομή του Μοναστηριού, αλλά και να ψάλουν εκκλησιαστικούς ύμνους για την Παναγία. Επίσης, θα επισκεφτούν το Βελεστίνο, όπου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου θα καταθέσουν στεφάνι και θα τραγουδήσουν πατριωτικά - παραδοσιακά τραγούδια, το Θούριο του Ρήγα, του πρωτεργάτη της προετοιμασίας του Εθνικού - Απελευθερωτικού αγώνα του 1821 (θα είναι μια εκδήλωση φόρος τιμής για τα 200 χρόνια, που γίνεται δύο χρόνια μετά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού).


Εκδρομή συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Τριήμερη εκδρομή στην Οχρίδα οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας, στις 16-17-18 Ιουνίου.Περιλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα) και το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 140 ευρώ (συν 40 ευρώ το μονόκλινο).


Δωρεές στο Γηροκομείο

- Η σύζυγος Κατερίνα, τα παιδιά Άγγελος και Σοφία, Γεώργιος και Ασπασία και τα εγγόνια, προσέφεραν στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους συζύγου, πατέρα και παππού, Γεωργίου Αγοραστού.

- Στη μνήμη Σωτηρίου Κολλάτου, η σύζυγός του και οι κόρες του προσέφεραν το γεύμα του Σαββάτου 13-5-2023.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ
Συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, στις 6.45 μ.μ. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, είναι τα εξής: Αποδοχή εγκατάστασης σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης 5x6 τ.μ. στον προαύλειο χώρο του 6ου Γυμνασίου - Λυκείου Λάρισας. Παραχώρηση του δημοτικού κτηνιατρείου σε εθελοντή αλλοδαπό κτηνίατρο, για τη διενέργεια στειρώσεων και σήμανσης σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς (γάτες).
Ετήσια έκθεση εσωτερικού ελέγχου του Δήμου Λαρισαίων για το έτος 2022. Μετάθεση συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού Δήμου Λαρισαίων».
Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου:
«Επισκευή 18ου Δημοτικού Λάρισας λόγω σεισμού».
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση και επισκευή πεζοδρομίων» κ.ά.


*Περιοδείες και ομιλίες υποψηφίων του ΚΚΕ Λάρισας
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ ενόψει της νέας εκλογικής μάχης, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις υποψηφίων βουλευτών, ως εξής: Σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου: Στις 10:30 π.μ. ο Θανάσης Αθανασιάδης θα περιοδεύσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Στις 11:00 π.μ. ο Γιώργος Λαμπρούλης και η Μαρία Κωστή θα μιλήσουν στα Φάρσαλα. Στις 21:00 ο Γιώργος Λαμπρούλης και ο Στέλιος Τσικριτσής θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία του Τύρναβου.


*Πανθεσσαλική συνάντηση φίλων Vespa
Η πρώτη πανθεσσαλική συνάντηση Vespa θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Ιουνίου στον Βόλο. Διοργανωτής είναι το Vespa Club Βόλου και συνδιοργανωτές το Vespa Club Λάρισας και το Vespa Club Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου και των παραλίων του Βόλου μέσα από «Vespo εκδρομές» σε γραφικές οδικές διαδρομές και με επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, να συμμετέχουν σε πάρτι με ζωντανή μουσική και να ζήσουν τρεις μέρες με ιδιοκτήτες και φίλους της Vespa από όλη την Ελλάδα.
Το Vespa Club Larisa απευθύνει κάλεσμα σε όποιον/-α έχει Vespa ή του/της αρέσει η ιστορική αυτή μηχανή, να συμμετέχει σε αυτήν τη γιορτή και να ζήσει ένα όμορφο τριήμερο ή και για λιγότερες μέρες αν το επιθυμεί. Για οποιαδήποτε απορία, ο/η κάθε ενδιαφερόμενος/-η μπορεί να μάθει λεπτομέρειες για τη συνάντηση στην ιστοσελίδα του Vespa Club Larisa στο Facebook.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass