Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2023 13:33

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 στην Αγιά
Κλιμάκιο υποψηφίων του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» θα βρίσκεται σήμερα στην πλατεία της Αγιάς, όπου θα συζητήσουν με πολίτες για τις θέσεις του κόμματος, για την οικονομία, το περιβάλλον, τον φεμινισμό, την αγροτική ανάπτυξη, την παιδεία, την υγεία και για άλλα θέματα.


*Η νέα διοίκηση του Συλλόγου Δισκοθετών
Προχθές, έπειτα από συνεδρίαση της 5μελούς διοίκησης του Συλλόγου Επαγγελματιών Δισκοθετών -DJs- Λάρισας (ΣΕΔιΛ), ορίστηκαν εκ νέου οι θέσεις ευθύνης ως εξής: Πρόεδρος: Δαρδόγιαννος Αποστόλης, αντιπρόεδρος: Σούρρας Χρήστος, γ. γραμματέας: Αΐνης Στέφανος, ταμίας: Κιός Χρήστος και αναπληρωτής γ. γραμματέας: Δαλαβίκας Αχιλλέας.


*Περιοδείες και ομιλίες υποψηφίων του ΚΚΕ Λάρισας
Συνεχίζονται οι περιοδείες και ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Λάρισας για τις εκλογές τις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 19:30, ο Ρίζος Μαρούδας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Γαλήνη και στις 20:30 η Μαρία Κωστή θα μιλήσει σε σύσκεψη στο Συκούριο.
Μεθαύριο Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ο Περικλής Καζαντζίδης και ο Θανάσης Αθανασιάδης θα περιοδεύσουν σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ. Στις 11:30 π.μ. ο Γιώργος Λαμπρούλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Φαλάνης. Και στις 20:30 η Μαρία Κωστή θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία στους Γόννους.

 

Εως σήμερα οι εγγραφές νηπίων στα «Χελιδονάκια»
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό «Τα χελιδονάκια» του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» στη Λάρισα (οδός Δαόχου 36, στη συνοικία Νεάπολης). Στον Παιδικό Σταθμό γίνονται δεκτά για φοίτηση παιδιά που είναι γεννημένα το 2020 και το 2021. Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν και στα παιδιά παρέχεται πρωινό και γεύμα. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές μέχρι και σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-614.362.

 

Εκδήλωση του Κέντρου Ανοιας στον Αμπελώνα
Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας-ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στον χώρο του ΚΑΠΗ στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα δίωρο ομαδικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την κοινωνική λειτουργό και τη νοσηλεύτρια του Κέντρου Ημέρας Άνοιας και θα περιλαμβάνει ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης (ασκήσεις μνήμης, προσοχής, συγκέντρωσης) και δημιουργικής απασχόλησης (κατασκευή, χειροτεχνία) στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας της Λάρισας. Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου, στα τηλέφωνα 2492-350.315/314.

 

Οι γυναίκες των Αμπελοκήπων πάνε Εύβοια
Ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων Λάρισας διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Εύβοια, στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και τον Όσιο Δαυίδ.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 10 Ιουνίου, με ώρα αναχώρησης στις 7 π.μ. από την πλατεία της συνοικίας Αμπελοκήπων Λάρισας. Για πληροφορίες κ. Αθηνά 6936-185.679, κ. Ελένη 6989-582.693, κ. Κατερίνα 6984-366.026, κ. Λίτσα 6986-520.616, κ. Σταυρούλα 6980-247.389.

 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγ. Λουκά
Μεθαύριο Κυριακή 11 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Κριμαίας του θαυματουργού. Ήδη από την περασμένη Τρίτη ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Αχιλλίου και συνεχίζονται ως εξής:
Σήμερα Παρασκευή 9/6: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Ευχέλαιο. Σάββατο 10/6: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7. 00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός του Αγίου Λουκά, μετ’ αρτοκλασίας.
Κυριακή 11 Ιουνίου: 7.00 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και παράκληση του Αγίου Λουκά-Δέηση υπέρ των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον Ναό.

 

Ενστάσεις στο ΠΥΣΠΕ για υπερωρίες εκπαιδευτικών
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς των Ολιγοθέσιων Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας να υποβάλουν άμεσα ένσταση προς το ΠΥΣΠΕ Λάρισας, ζητώντας την αναδρομική χορήγηση των υπερωριών για το διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως 27 Ιανουαρίου 2023, απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας. Σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για τη μη χορήγηση υπερωριών στους συναδέλφους των Ολιγοθέσιων Σχολικών Μονάδων από 10 Ιανουαρίου 2023 έως 27 Ιανουαρίου 2023 με το επιχείρημα από την πλευρά της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας ότι καθυστέρησε η συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Να σημειώσουμε ότι όλα τα ΠΥΣΠΕ των Νομών της Θεσσαλίας συγκροτήθηκαν στις 27/1/2023 και χορήγησαν αναδρομικά τις υπερωρίες».

 

Εκδρομή συνταξιούχων ΕΛΤΑ
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στον τάφο του Αγίου Παϊσίου και στην Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας μεθαύριο Κυριακή 11 Ιουνίου 2023. Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στον υπεύθυνο της εκδρομής Κων/νο Ψαρό (κιν. 6972-877.321).

 

Η ΕΛ.ΑΣ. τιμά τους αποστράτους
Μεθαύριο Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 10 το πρωί και στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Λάρισας, θα τελεσθεί δοξολογία για τον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Στη συνέχεια θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

 

Ευχέλαιο με προσκύνηση λειψάνων στον Αγ. Αχίλλιο
Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Λουκά του ιατρού, θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο ο Εσπερινός και κατόπιν το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, που θεμελιώνεται στους λόγους του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς όλα τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στον Ναό: των Αγίων Αχιλλίου, Λουκά Κριμαίας, Αναστασίας Ρωμαίας, Νικηφόρου του λεπρού, Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, Ελευθερίου, Γεωργίου Καλσρίδη, Νίκωνος του «μετανοείτε», Μαρίνης μεγ/ρος, Γεδεών εν Τυρνάβω, Γεωργίου εκ Ραψάνης, Ραφαήλ και Νικολάου εν Λέσβω, Χριστίνης, Νικολάου του Πλανά, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Παρασκευής, Ιωάννου του καλυβίτου, Ιωάννου του Μονεμβασιώτου, Παντελεήμονος του ιαματικού…

 

Εκδρομή συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ Λάρισας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του στο Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα αύριο 10 Ιουνίου. Αναχώρηση από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις στον κ. Φανούριο Γεωργούλη στο τηλ. 6975-659.451.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass