Στη Λάρισα το Πανελλήνιο Συνέδριο Κρεοπωλών

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΙΖΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 14:04

Στην πόλη της Λάρισας αναμένεται να διεξαχθεί το 41ο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας

Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και θα φιλοξενηθεί από τη Συντεχνία Κρεοπωλών Λάρισας την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ν. Λάρισας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Λάρισας κ. Βαγγέλη Ρίζο τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι πολύ σημαντικά για τον κλάδο. Μεταξύ άλλων, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ζωικά υποπροϊόντα, η ΕΔΟΤΟΚΚ, η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στο σύγχρονο κρεοπωλείο, μια πρόταση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Βορείου Ελλάδος για την προμήθεια POS, η μη εφαρμογή του εθνικού ωραρίου για τα κρεοπωλεία, η λαθροσφαγή και λαθρομεταφορά και οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο από τις παράνομες διακινήσεις.
Πιο αναλυτικά, στο θέμα της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου θα συζητηθεί μια πρόταση περί θερμικής επεξεργασίας και αποθήκευσης βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών και νομοθεσίας, με σκοπό να μειωθεί η πληθώρα ελεγκτικών μηχανισμών που δυσκολεύει το έργο τους.
Για το θέμα της «Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος και του τομέα της Κτηνοτροφίας» με τον διακριτικό τίτλο Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. οι επαγγελματίες κρεοπώλες αναμένεται να σταθούν στο να λειτουργήσει υπέρ των κτηνοτρόφων, αλλά και των κρεοπωλών. Το ζήτημα των λαθροσφαγών και λαθρομεταφορών είναι ένα θέμα που απασχολεί τον κλάδο πολλά χρόνια και έρχεται στην επιφάνεια κυρίως όταν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, όπως για παράδειγμα στις γιορτές του Πάσχα κυρίως, αλλά και των Χριστουγέννων.
Ακόμα θα συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων που σχετίζεται με τα κόκαλα από τα κρεοπωλεία. Όπως εξηγεί ο κ. Ρίζος, στην περιοχή της Λάρισας υπάρχει μια εταιρεία που τα μαζεύει για να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν και να μετατραπούν σε ζωοτροφές. Όμως αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Τέλος, θα εξεταστεί μια πρόταση για χρήση POS με ενδεχομένως διαφορετικό ποσοστό κρατήσεων από το οποίο υπάρχει αυτήν τη στιγμή, αλλά θα συζητηθεί και το θέμα του ωραρίου, καθώς οι κρεοπώλες δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με το άνοιγμα των Κυριακών.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass