Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2023 13:16

Εκδήλωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη νέα ΚΑΠ στη Λάρισα
ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ «IMPERIAL»  
Με την έναρξη της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στη χώρα μας, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με θέμα: «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή». Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 11:00

π.μ., στη Λάρισα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Larissa Imperial» (Φαρσάλων 182), ενημερωτική εκδήλωση, από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..
Αναλυτικότερα, οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και οι αρμόδιοι εισηγητές είναι οι εξής: α) «Άμεσες Ενισχύσεις 2023», Παρασκευή (Βιβή) Τυχεροπούλου, προϊσταμένη της Δ/νσης Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. β) «Αλλαγές στο γεωχωρικό περιβάλλον ΕΑΕ 2023 / Μεθοδολογία ελέγχων στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π. 2023-2027 – Τεχνικές παρακολούθησης (monitoring)», Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. γ) «Online υποβολή αιτήσεων - EAE 2023», Κωνσταντίνος Κουντούρης, προϊστάμενος της Δ/νσης Πληροφορικής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και η γενική διευθύντρια κα Όλγα Μωραΐτου.


*Εκδήλωση μνήμης για εκτελεσθέντες πατριώτες
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο Δήμος Φαρσάλων και η Τοπική Κοινότητα Δασολόφου διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 11:30 το πρωί εκδήλωση που θα γίνει στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» του οικισμού Κάτω Δασολόφου, στη μνήμη των 40 εκτελεσθέντων πατριωτών της 31ης Μαΐου 1944. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου, στο Σ.Σ. «Ορμάν Μαγούλα» Κάτω Δασολόφου. Χαιρετισμοί από τον Ιορδάνη Εσκίογλου, δήμαρχο Φαρσάλων και Βασίλειο Κοντορίζο, πρώην δήμαρχο Πορταριάς Πηλίου. Eκφώνηση ιστορικού ημέρας από τον φιλόλογο Σιώκο Χαράλαμπο. Προσκλητήριο εκτελεσθέντων. Κατάθεση στεφάνων.


*Εκδήλωση για την πρόληψη των εξαρτήσεων
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Πέμπτη, στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με θέμα «Πρόληψη: Ας μιλήσουμε για την αυτοδιαχείριση».
Η εκδήλωση απευθύνεται στους ενήλικες συμμετέχοντες του Εργαστηρίου Ζωής, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να ακούσει τι προτείνεται σε σχέση με τις ομάδες και την εξέλιξή τους.
Πώς θα μπορούσε, δηλαδή, η πρόληψη των εξαρτήσεων και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, να αποδεσμευτεί από τα στενά όρια των ειδικών και των επαγγελματιών και να εκπληρώσει τον πρωταρχικό της ρόλο που είναι η δημιουργία δικτύων αλληλοστήριξης και σύνδεσης με την ευρύτερη κοινότητα.   


*Εκδήλωση του Κέντρου Ανοιας στον Αμπελώνα
Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας-ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου διοργανώνουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 στον χώρο του ΚΑΠΗ στην Κεντρική πλατεία Αμπελώνα δίωρο ομαδικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την κοινωνική λειτουργό και τη νοσηλεύτρια του Κέντρου Ημέρας Άνοιας και θα περιλαμβάνει ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης (ασκήσεις μνήμης, προσοχής, συγκέντρωσης) και δημιουργικής απασχόλησης (κατασκευή, χειροτεχνία), στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας της Λάρισας. Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου, στα τηλέφωνα 2492-350.315/314.
Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


*Εκδρομή συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ Λάρισας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του στο Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα στις 10 Ιουνίου. Αναχώρηση από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις στον κ. Φανούριο Γεωργούλη, τηλ. 6975-659.451.


*Συνέλευση και εκλογές στον Σύλλογο Χρυσοχόων
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων - Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας, μετά από Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθούν εκλογές την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Τα μέλη του Συλλόγου καλούνται αύριο Πέμπτη 1 Ιουνίου και ώρα 19:00, στο οίκημα του Συλλόγου (Ιουστινιανού 18), στην πρώτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί στις 8 Ιουνίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, ή οριστικά την Πέμπτη 15 Ιουνίου. Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο, η παρουσία των μελών κρίνεται απαραίτητη.


*Αγρυπνία στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου
Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Λάρισας. Οι ακολουθίες θα αρχίσουν στις 8 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, με τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του αγιασμού.


*Παράκληση για υποψηφίους των Πανελλαδικών στον Αγ. Αχίλλιο
Σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η Ιερά Παράκληση αποτελεί πνευματική προσπάθεια συμπαράστασης της Ιεράς Μητροπόλεως προς όλους τους υποψηφίους και όλες τις υποψήφιες και τις οικογένειές τους.


*Ποδηλατοδρομία αύριο στα Φάρσαλα
Την 3η Ποδηλατοδρομία διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων μαζί με την Κοινότητα Φαρσάλων, σε συνεργασία με τους «Ενεργούς Πολίτες», την Bike Team Farsala και τους «Φίλους Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Φαρσάλων». Η Ποδηλατοδρομία θα γίνει αύριο, στις 6.30 το απόγευμα. Η αφετηρία θα είναι η πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων, ενώ ο τερματισμός στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Θα λάβει χώρα και μικρή ξενάγηση στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων.


*Συνάντηση αποφοίτων του 1976 του Γ’ Γυμνασίου
Την πρώτη τους συνάντηση μετά από 47 χρόνια πραγματοποιούν οι απόφοιτοι του τμήματος ΣΤ2 του 1976, του Γ’ Γυμνασίου Λάρισας. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για αύριο Πέμπτη, 1η Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο καφέ Mikel της πλατείας Νεάπολης, με στόχο την οργάνωση ενός reunion στο άμεσο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass