Μέτρησε την ...πίεση των Λαρισαίων

ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2023 14:00

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της, η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ανέλαβε ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της υγείας στην τοπική μας κοινότητα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία «May Measurement Month» με στόχο την πρόληψη και τη διαχείριση της αρτηριακής υπέρτασης και των συναφών νόσων. Σε συνεργασία με εθελοντές φοιτητές Ιατρικής, πρόσφερε δωρεάν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης στο κέντρο της Λάρισας με σκοπό να ανιχνευθούν υψηλές τιμές και να προσφερθούν συμβουλές για την υγιεινή ζωή και τη διατροφή, προωθώντας την υγεία και τονίζοντας τη σημασία της τακτικής επίσκεψης στον Ιατρό για την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης. Το «May Measurement Month» είναι μια παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2017 από τη Διεθνή Εταιρεία Υπέρτασης και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και η οποία πραγματοποιείται κάθε Μάιο. Κατά τη διάρκεια του «May Measurement Month», Ιατροί, Νοσηλευτές και εκπαιδευμένο Προσωπικό Υγείας παρέχουν δωρεάν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, εμπορικά κέντρα, πλατείες και σχολεία, για να είναι προσβάσιμες σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οι εθελοντές και οι επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν, παρέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την υγεία της καρδιάς, τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της σωματικής άσκησης και των υγιεινών συνηθειών. Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για την υπέρταση και να ενθαρρυνθούν να προβούν σε τακτικούς ελέγχους και παρακολούθηση της πίεσης του αίματος.
Η συγκεκριμένη δράση στη Λάρισα οργανώθηκε από τον επιμελητή της Παθολογικής Κλινικής Δημήτριο Σαγρή, τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας Γεώργιο Ντάιο, τον καθηγητή Παθολογίας Κωνσταντίνο Μακαρίτση, και τον διευθυντή της Κλινικής, καθηγητή Γ.Ν. Νταλέκο, ο οποίος δήλωσε: “Η παρουσία μας στο May Measurement Month αποτελεί ένα μέρος της δέσμευσής μας να προσφέρουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα περίθαλψης και να προωθήσουμε την υγεία στην τοπική μας κοινότητα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρόληψη και η ενημέρωση είναι κλειδιά για μια υγιή ζωή, και είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή των φοιτητών μας σε αυτήν τη δράση”.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass