Εκδηλώσεις για την απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Γερμανούς

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2014 18:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:26

Σειρά εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή, διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων που στοχεύει στην αναβάθμιση των εκδηλώσεων για τη σημαντική αυτή επέτειο της πόλης, που παράλληλα αποτελεί και φόρο τιμής στην εποποιία της Εθνικής Αντίστασης.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, ενώ η πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης θα γίνει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου  στις 6 μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Τρίτη 21η Οκτωβρίου στις 19:00: Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου « Η ζωή στους βράχους » αφιέρωμα στις γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης, με την συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 18:00: Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 11 πμ: Συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων-φορέων-μαθητών-πολιτών. Στις 11:10 πμ με την Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, μετακίνηση στο Ηρώο (μέσω Παπαναστασίου –Αρχαίου Θεάτρου-Βενιζέλου-Σκυλοσόφου-Ηρώο, στις 11:30 πμ τρισάγιο, στις 11:45 πμ: Ομιλία από τον Δημοτικό Σύμβουλο Απόστολο Σουρλατζή

Στις 12 το μεσημέρι: Κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, εθνικός ύμνος και στις 12:15 λήξη γιορτής

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και θα περιλαμβάνει:  Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα – Περίφανου, προβολή ψηφιακού φωτογραφικού υλικού «Απελευθέρωση της Λάρισας» από τον ερευνητή της φωτογραφίας Μανώλη Κασιμάτη, ανάγνωση κειμένων από το βιβλίο του Μίμη Τάσου Μπουκουβάλα «Το αντάρτικο ιππικό της Θεσσαλίας» (διαβάζουν οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου και Θεοδώρα Μουκούλη), Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του Κορνήλιου Μπουγιούκ. Διευκρινίζεται ότι από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα είναι ανοιχτό ( 09:00-13:00) με ξενάγηση των επισκεπτών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2413-500-325.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass